Egy helyi újságíró, Pintér Bence is indul a polgármesteri székért Győrben

2023. szeptember 6. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Pintér Bence, az ugytudjuk.hu helyi portál főmunkatársa lesz a fideszes Dézsi Csaba András és a függetlenként induló Borkai Zsolt egyik kihívója Győrben a 2024-es önkormányzati választáson – derült ki a Pintért indító Tiszta Szívvel a Városért egyesület közleményéből.

Az egyesület azt írja, hogy céljuk, hogy „rendbe rakják” Győrt. Az egyesület szerint 2024-ben véget kell vetni annak a Dézsi–Borkai-korszaknak Győrben, amiben a városvezetés 930 ezer forintot költött havonta a polgármester luxus Audijára. „A városvezetés és a közgyűlésbe választott képviselők többségének luxusélete elszakadt a győri polgárok valóságától” – írták.

Pintér Bence az indulását bejelentő videóban arról beszélt, hogy Győrben – mint „viszonylag tehetős városban” – fontos, hogy egy minőségi, igazságos szociális ellátórendszer, minőségi óvoda- és bölcsődehálózat működjön. Célja, hogy a gigaberuházások helyett a város rendes, tisztességes, átlátható működésére költsön. Az egyesület szerint Dézsi Csaba András anyagi, Borkai Zsolt pedig morális csődbe vezette a várost.

A 24.hu-nak adott interjújában Pintér Bence azt mondta, hogy újságíróként követte a győri közéletet, így látta, hogy a képviselők nem a helyiek érdekeit tartják elsődlegesnek. Képviselőjelöltjeiket a hetekben mutatják be, Pintér pedig azt sem tartja kizártnak, hogy lesznek együttműködéseik az ellenzéki pártokkal. „Nem tárgyaltunk Budapesten pártvezetőkkel, nem írtunk alá semmilyen megegyezést” – mondta.

Pintér Bence mellett eddig ketten jelentették be, hogy indulnak a polgármesteri székért: a jelenlegi fideszes polgármester Dézsi Csaba András, és a volt fideszes, jachtozásáról híres Borkai Zsolt, aki függetlenként indul. Dézsi – aki az elmúlt hetekben polgármesteri luxusautója miatt került be a hírekbe – egy „abszolút tisztességtelen kampányra számít”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!