Majdnem havi egymillióért bérli Dézsi Csaba András szolgálati Audi A8-asát a hivatala

2023. augusztus 16. – 22:01

Másolás

Vágólapra másolva

A győri polgármesteri hivatal havi 930 ezer forintért bérli a polgármester, Dézsi Csaba András A8-as szolgálati autóját, Dézsi pedig a kocsi magáncélú használatáért 28 777 forintot fizet havonta, írja az Ugytudjuk.hu a város honlapjára felkerült adatok alapján.

Feltehetően ez lehet az a „csúcstechnológiás” szolgálati autó, amivel a győri polgármester elment a budapesti Rammstein-koncertre, hazafelé pedig defektet kapott vele.

A portál szerint a polgármesteri hivatal havi szinten egy A6-ost 446 ezer, egy Q3-ast 656 ezer forintért bérel áfával együtt, míg az önkormányzat három A6-ost darabonként 526 ezer forintért bérel. Azt írják, az A6-osokat egyébként az alpolgármesterek használják, de jár még szolgálati autó a jegyzőnek, az aljegyzőnek és a polgármesteri biztosoknak is.

A kocsikat viszont nem az Audi Hungária biztosítja a városnak, nem is tőlük bérli az önkormányzat és a hivatal – hanem néhányat egy bizonyos Carmen Rent nevű cégtől, a portál szerint pedig „ez a gyakorlat még a Borkai-érában kezdődött”.

Azt is írják, a hivatalnak és az önkormányzatnak még több másik autója is van, köztük egy antik Rába teherautó, egy 2013-as évjáratú Audi A6, egy 2019-es Audi E-Tron, egy 2020-as Volkswagen Golf, egy 2017-es Citroen Jumper, egy 2015-ös Dacia Duster, egy 2019-es Mercedes kisbusz, meg egy Ford kisbusz is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!