Függetlenként indulna el jövőre Borkai Zsolt Győr polgármesteri címéért

2023. június 9. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Naphire.hu információi szerint egy, az ATV-nek adott interjújában Borkai Zsolt, a 2019-ben szexbotrányba keveredett győri polgármester arról beszélt, hogy jövőre elindul a polgármesteri címért függetlenként. Az interjúban Borkai a kérdésre, miszerint elindul-e a címért, azt mondta, „el”.

„Ha indulok, függetlenként”

– tette hozzá Borkai, aki az ATV péntek este kirakott előzetesében kifejtette, úgy érzi, tartozik azoknak, akik a szexbotránya ellenére is megválasztották: azután ugyanis, hogy 4 éve kikerült Borkai Zsolt szexvideója, a 2019-es választásokon mégis megnyerte a polgármester választást. Később lemondott.

„Érzem a kívánalmat Győrben, tehát akármerre megyek, nem azt érzem, mint 4 évvel ezelőtt, hanem a szeretetet és ez közbeszédtéma Győrben”

– fogalmazott, majd arról is beszélt, „semmilyen kapcsolatban” nem áll már korábbi pártjával, a Fidesszel. Egy ideig kereste korábbi párttársait, de miután nem érte el őket, már nem keresi őket. Nem Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes polgármester ellen, hanem Győrért akar indulni a polgármester-választáson, fogalmazott Borkai.

Borkai Zsolt a Telex megkeresésére nem cáfolta a kiszivárgott információkat, de csak annyit mondott: vasárnap minden kiderül.

Június elején megkavarta az állóvizet Győrben, hogy kedden Borkai Zsoltot választotta elnökének a Győri Atlétikai Club (GYAC). A klub javarészt fideszes politikusok alkotta elnöksége nekiugrott a volt városvezetőnek, és puccsot kiáltott, Borkai pedig a Telexnek fenyegetésekről beszélt.

Borkai Zsoltot arról is kérdeztük, indulna-e 2024-ben a polgármesterségért, amire akkor még talányos választ adott: ugyan még nem határozott a jelöltségről, de azt mondta, a történtek megerősítették, és eldönti, elmegy-e a falig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!