A DK győri polgármesterjelöltje előválasztásra hívja az ellenzéki jelölteket

2024. január 29. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Előválasztásra hívja a többi ellenzéki jelöltet Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció győri polgármesterjelöltje az idei önkormányzati választások előtt, derült ki a párt hétfői közleményéből.

Glázer a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzéki pártok polgármesterjelöltjeként mindössze másfél százalékkal (606 szavazattal) kapott ki az akkori győztes Borkai Zsolttól. Képviselő-testületi tagsága mellett a helyi önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának, valamint a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke is.

A másik ellenzéki polgármesterjelölt egy helyi újságíró, Pintér Bence, akiről legutóbb azt írtuk, hogy a Tiszta Szívvel a Városért egyesület jelöltjeként vesz részt a választáson. Pintér indulását támogatja az LMP és a Momentum. Akkor ismerhette meg a nevét a szélesebb nyilvánosság, amikor kiderítette, hogy a város havi 930 ezer forintért bérel Audit Dézsi Csaba polgármester számára. Ezt az autót az ügy nyilvánosságra kerülését követően visszaadták a cégnek, akitől addig bérelték.

A választáson rajtuk kívül a Győrt jelenleg vezető Dézsi Csaba a Fidesz-KDNP jelöltjeként, Borkai Zsolt korábbi polgármester pedig függetlenként vesz részt. Borkait a Tiszta Szívvel egyesület titulálta fideszes jelöltnek, de ő már 2019-ben elhagyta a pártot, és a párt is őt. Az olimpiai bajnok tornász előtte 13 évig fideszes polgármester, négy évig pedig Fidesz–KDNP-s parlamenti képviselő is volt, de a szexbotránya után a pártja megszabadult tőle. 2019-ben még szűk többséggel ismét megválasztották ugyan győri polgármesternek, de ő két nappal később kilépett a Fideszből, majd városvezetői posztjáról is lemondott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!