Magyar Péter 24 órás személyi védelmet kap

2024. március 18. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

„Elfogadva több biztonsági szakember ismételt tanácsát és a családom kérését, tekintettel az egyre sűrűsödő fenyegetésekre, a mai naptól elfogadom a felajánlott 24 órás személyi védelmet a saját és hozzám közel állók biztonsága érdekében” – írta a Facebookon Magyar Péter.

Magyar azt nem írja, hogy kitől kap személyi védelmet, de minden valószínűség szerint egy erre szakosodott magáncégről lehet szó, és nem rendőri védelemről.

A Diákhitel Központ volt igazgatója, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, aki a kegyelmi botránnyal egy időben kicsekkolt a NER-ből, azután írta ezt, hogy hétfő délelőtt arról is posztolt, csütörtökön a Központi Nyomozó Ügyészségre megy Rogán Antal miatt.

Magyar vasárnap Rogán Antalnak címzett nyilvános, Facebookon elérhető üzenetében azt írta, hogy Rogán és a suttogó propaganda azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá. Erre Varga Judit egy kapcsolati erőszakról készült videót tett közzé, mire Magyar a volt feleségének címzett egy üzenetet, amiben azt írta, nem tudja, mivel zsarolják őt. A Facebook-csörtét itt szedtük össze.

Magyar Pétert korábban tanúként idézte be a Központi Nyomozó Főügyészség, miután ő korábban a médiában jelezte, hogy „hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása”. Magyart nehezen érték el, és az ügyészség március 7-i tájékoztatása szerint ígérete ellenére nem jelentkezett az ügyészségen. Az nem derült ki, hogy ez a hivatali vesztegetési ügy kivel vagy mivel áll kapcsolatban.

A Schadl–Völner-ügy 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügy már a bíróságon van, de végül több pont sem került be a vádiratba a nyomozati anyagból – abban sem nyomoz senki, ki lehet az a „Tóni, Barbara és Ádám”, akiket Schadl egy lehallgatási jegyzőkönyvben emlegetett egy 35 éves sztorival együtt.

Azóta sem derült ki, kikről beszélt, de a nyomozati iratok arra utalnak, hogy Schadlnak bizalmasabb kapcsolata lehetett Nagy Ádámmal, Rogán Antal kabinetfőnökével, akinek egyébként a feleségét Rogán Barbarának hívják. Maga Rogán egyébként a parlamentben azt mondta: „nem ismertem Schadl nevű urat”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!