Magyar Péter szerint rendőri jelentés készült egy veszekedésükről, Varga Judit egy kapcsolati erőszakról szóló poszttal reagált

2024. március 17. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Többszöri Facebook-csörtét váltott egymással vasárnap este Magyar Péter és volt felesége Varga Judit.

1. Magyar Péter: A suttogó propaganda azt terjeszti rólam, hogy többször megvertem a gyerekeim anyját

Először Magyar Péter posztolt arról, hogy Rogán Antal és a suttogó propaganda

azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá.

Magyar szerint ezek a vádak „totálisan abszurdak és minden valóságalapot nélkülöznek.” A Hallod-e te Rogán Antal?! című posztjában az áll: büntetőeljárást fog kezdeményezni minden sajtóorgánum, jogi és magánszemély ellen, aki ilyen állítást megfogalmaz. A Facebook-bejegyzést ez alapján azért tette közzé, hogy elébe menjen a várhatóan róla megjelenő cikknek vagy cikkeknek.

Magyar részletesen kifejti, hogyan jutott tudomására mindez. Azt írja, két hete megkereste őt egy online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy beszélni szeretne vele egy titkos, betárazott rendőri jelentésről, ami egy 2020. december 29-i, Varga Judittal folytatott családi vitájuk után készült. Mint Magyar írja: az első interjújában már megemlítette, hogy a hatalom nyomás alá akarta helyezni az első különköltözésükkor, és ehhez többek között ezt az egészen tegnapig általa nem ismert tartalmú, titkosított rendőri jelentést is felhasználták.

„Egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt.

Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek.

Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében. A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam” – áll a bejegyzésben.

Magyar szerint hivatalos eljárás sosem indult ellene, ezzel ugyanis a cél csak az volt, hogy ő „fogható legyen”, ahogy mindenki a rendszerben.

2. Varga Judit: Mindig van kiút

Magyar posztja után egy órával aktivizálta magát Varga Judit, aki először nyilvánult meg Facebookon lemondása óta. Varga ugyan nem nevezte meg volt férjét posztjában, de az Ökumenikus Segélyszervezet a kapcsolati erőszakról szóló, két évvel ezelőtti kisfilmjét osztotta meg. „Mindig van kiút” – írta a videó elé.

3. Magyar Péter:

Percekkel azután, hogy Varga Judit egy párkapcsolati erőszakról szóló kisfilmet posztolt, Magyar Péter ismét megszólalt Facebookon, azt állítva, hogy volt feleségét zsarolják, emiatt „teregeti ki a házasságuk szennyeset”. Ezt írta:

„Kedves Judit!
Én, mint a gyermekeim anyját, téged egészen eddig védtelek egy ország előtt.

Nem tudom, mivel zsarolnak, és azt sem, hogy miért teszed ezt a gyermekeinkkel. Én továbbra sem fogom a házasságunk szennyeseit kiteregetni a nyilvánosság előtt.

Két mondat. Mi egy rossz házasságban éltünk, most viszont mindkettőnknek esélye van egy boldog kapcsolatra. Én szurkolok neked.
Péter”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!