Magyar Péter csütörtökön a Központi Nyomozó Ügyészségre megy Rogán miatt

2024. március 18. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

„A Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt” – jelentette ki a Facebookon Varga Judit volt férje hétfőn. Előző este Magyar Péter Rogán Antalnak címzett nyilvános, Facebookon elérhető üzenetében azt írta, hogy Rogán és a suttogó propaganda azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá. Erre Varga Judit egy kapcsolati erőszakról készült videót tett közzé, mire Magyar a volt feleségének címzett egy üzenetet, amiben azt írta, nem tudja, mivel zsarolják őt. A Facebook-csörtét itt szedtük össze.

Magyar a legfrissebb, hétfői bejegyzésében azt írta, hogy a fentiekről – mármint hogy Schadl Rogán embere volt – és további terhelő információkról miniszterektől tud, és bizonyítani is tudja. „Csütörtökön meg is teszem a Központi Nyomozó Ügyészségen” – jelezte. A Schadl-ügy hátterében meghúzódó Rogán-szál nem először merül fel, a nyomozati iratok után visszatérő téma volt a sajtóban, de a vádiratokig már nem jutott el az ügy. Kerestük reakcióért a Miniszterelnöki Kabinetirodát, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A Schadl–Völner-ügy 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügy már a bíróságon van, de végül több pont sem került be a vádiratba a nyomozati anyagból – abban sem nyomoz senki, ki lehet az a „Tóni, Barbara és Ádám”, akiket Schadl egy lehallgatási jegyzőkönyvben emlegetett egy 35 éves sztorival együtt.

Azóta sem derült ki, kikről beszélt, de a nyomozati iratok arra utalnak, hogy Schadlnak bizalmasabb kapcsolata lehetett Nagy Ádámmal, Rogán Antal kabinetfőnökével, akinek egyébként a feleségét Rogán Barbarának hívják. Maga Rogán egyébként a parlamentben azt mondta: „nem ismertem Schadl nevű urat”.

Hadházy Ákos a Völner–Schadl-ügyhöz kapcsolódó „Tóni-gate” miatt 2022 februárban tett feljelentést, miután szerinte a rendőrség elfelejtette vizsgálni, hogy „ki lehetett Tóni, Barbara és Ádám, akikről és egy 35 éves bizniszről Schadl beszélgetett, és ami állítólag minden korábbi ügynél fontosabb.” A Hadházy által indított ügy végül az ügyészséghez került, ahol aztán lezárták, mert bűncselekmény nem merült fel a hatóság szerint.

Magyar Pétert korábban tanúként idézte be a Központi Nyomozó Főügyészség, miután ő korábban a médiában jelezte, hogy „hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása”. Magyart nehezen érték el, és az ügyészség március 7-i tájékoztatása szerint ígérete ellenére nem jelentkezett az ügyészségen. Az nem derült ki, hogy ez a hivatali vesztegetési ügy kivel vagy mivel áll kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!