Hírmanipuláláson kapott munkatárs lett az év riportere a közmédiánál, a hírhamisító Papp Dániel adta át a díjat

2024. március 14. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási együttállás valósult meg csütörtökön a közmédiánál, az MTVA korábban hírhamisítóként elhíresült vezérigazgatója, Papp Dániel adta át ugyanis az év riporterének járó díjat annak a Kucsov Renátának, aki éppen két hete ferdítette el a valóságot az egyik riportjában – írja az Rtl.hu.

Kucsov a két héttel ezelőtti, prágai V4-csúcsról számolt be trükkösen úgy, hogy a köztévé nézői nem értesülhettek arról, hogy kifütyüléssel és skandálással várta néhány tucat tüntető a visegrádi négyek két oroszbarátnak tartott miniszterelnökét, Orbán Viktort és a még nagyobb felháborodást kiváltó Robert Ficót, amiről mások mellett mi is beszámoltunk a Telexen. Mint azt a Media1 később megírta, az M1-en ehelyett egy olyan anyag ment le, ahol sem a bejelentkezést felkonferáló műsorvezető, sem pedig Kucsov nem említette meg, hogy történt ilyen.

A lap szerint a vágóképek alaphangja is szinte teljesen le lett húzva, és ezeket úgy is válogatták össze, hogy nem derült ki, milyen fogadtatásban részesítették a magyar és a szlovák miniszterelnököt. Azt, hogy az itt megnézhető videóban alig lehet hallani a fütyülést, megmagyarázhatná, hogy a vágóképek atmója mindig szándékosan halkabb szokott lenni, de azzal együtt, hogy látványosan kevés ilyen vágókép került be, és pláne, hogy meg sem említették a dolgot, nehéz máshogy értelmezni a helyzetet, mint hogy ezt az információt direkt hagyták ki a riportból.

Kucsov egyébként az idén száznegyvenkétmilliárd-ötvennyolcmillió-ötszázezer forintból működő közmédia tehetséggondozó programjának egyik mentora.

Papp Dánielt egy hasonló ügy miatt lehet hivatalosan, bírósági ítélettel alátámasztva hírhamisítónak nevezni, ő még 2011-ben manipulált úgy egy anyagot, hogy abból arra lehetett következtetni, Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselő nem válaszolt egy pedofíliát firtató kérdésre. Papp tavaly azt mondta, kiegyensúlyozottan és a szakmai előírások szerint működik a közmédia, és arról is beszélt, hogy több autómosással és saját mosóval küzdenek a színvonalért. Munkájáért havonta bruttó 3,5 millió forintot vihet haza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!