Nyilvánosak a közmédia dolgozóinak fizetései, a hírhamisítóként elhíresült Papp Dániel bruttó 3,5 milliót kap

2023. október 29. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilvánosságra hozta a DK, hogy mennyit keresnek a közmédia vezető dolgozói. A kiperelt adatok alapján:

  • A hírhamisítóként elhíresült Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója havi bruttó 3 500 000 forintot keres.
  • A közmédia riportere, Császár Attila hírterületi vezető szerkesztőként havi bruttó 1 300 500 forintot keres.
  • Németh Zsolt hírigazgatóként havi bruttó 1 600 000 forintot keres.
  • Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió igazgatója havi bruttó 1 667 000 forintot keres. Ő korábban a köztévé vallási műsorait szerkesztette, de rasszista, antiszemita Facebook-posztjai miatt 2014-ben leváltották, viszont maradhatott a csatornánál.
  • Lánczi Tamás a közmédia elemzőjeként havi bruttó 2 168 500 forintot kap – úgy, hogy eközben a Századvég vezető elemzője is.

Az MTVA által kiadott adatok szerint a fentieken túl egyes vezetők három- vagy akár hathavi fizetésüket is megkaphatják prémiumként, de ez nem derül ki a most kiadott adatokból, hogy ki kapott ilyesmit, írja közleményében a DK.

A DK szerint azoknak a dolgozóknak a fizetését hozzák nyilvánosságra, „akiknél ezt a közérdek indokolja, akik aktívan részt vesznek a közszolgálatiság, az adófizetők és az ország elárulásában, vagy arcukat, hangjukat és nevüket adják a hazugságokhoz a képernyőn”. Az adatokhoz közérdekű adatigénylési per révén jutott hozzá a párt, a bíróság október elején mondta ki jogerősen is, hogy az MTVA-nak ki kell adnia, mennyit keresnek a közmédia dolgozói.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!