Az MTVA vezérigazgatója szerint kiegyensúlyozottan és a szakmai előírások szerint működik a közmédia

2023. február 9. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az MTVA vezérigazgatója arról tájékoztatta az MTI szerint az Európai Bizottság delegáltjait, hogy a közmédia kiegyensúlyozottan, a szakmai előírásoknak és vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelve működik. Az MTVA vezérigazgatója egyébként az a Papp Dániel, akiről a Kúria is kimondta, hogy bátran lehet hírhamisítónak hívni. Mindezek ellenére (vagy éppen ezért) ki is nevezték az MTVA vezérigazgatójának, ahol a Pesti TV-t elindító jelenlegi Index-tulajdonos, Vaszily Miklóst váltotta.

„Az MTVA vezetője a megbeszélés során hangsúlyozta az MTVA Etikai Kódexében, valamint a Médiatörvényben és a Közszolgálati Kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit”

– ez az MTI-ben átvett nyakatekert mondat valószínűleg azt akarja jelenteni, hogy a hírhamisító Papp Dániel garantálta a közmédia kiegyensúlyozottságát és pártatlanságát.

Papp állítólag azt is kijelentette, hogy szerinte a magyar ellenzéki pártok akarják rágalmakkal és hazugságokkal politikai csatározásokba rángatni a közmédiát, pedig statisztikákkal bizonyítja, hogy valamennyi parlamenti pártnak biztosítja a megjelenés lehetőségét. Ez a statisztika egyébként ténylegesen 18 darab tévés szereplést jelentett az összes ellenzéki pártnak együttvéve 2018 és a 2022-es választások között.

Azt is kiemelte, hogy egyszer sem marasztalták el a közmédiát kiegyensúlyozatlanság miatt. Erre egyébként annak a Médiahatóságnak lett volna lehetősége, amelyet 2013 és 2021 között Orbán Viktor, Rogán Antal és Habony Árpád korábbi ügyvédje, Karas Mónika vezetett. Papp állítólag azt is hangsúlyozta, hogy a műsorgyártás folyamatára az MTVA-ban nem lehet befolyása a politikának.

A beszámoló szerint Papp még azt is kiemelte, hogy „nap mint nap tetten érhető, hogy a baloldali pártok képviselői a rendszeres meghívás ellenére kampányszerűen távol maradnak a televízió- és rádióműsorokból, bojkottjukkal a közmédia hitelességét és pártatlanságát igyekeznek aláaknázni”. Azóta kiderült, hogy ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az MTVA későn keresi a pártokat, és nem közli velük, hogy milyen műsorba és milyen témával kapcsolatban hívják őket egyáltalán.

És akkor jöjjön pár tetszőlegesen kiválasztott képernyőfotó a kiegyensúlyozottan működő, pártpolitikailag elfogulatlan MTVA híradójából:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!