Az MTVA több autómosással és saját mosóval küzd a színvonalért

2023. április 3. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

A közmédiától elvárható kulturált megjelenéshez nem elég havonta egyszer lemosni az MTVA által használt mintegy 125 autót, mikrobuszt és teherautót, részben ezzel magyarázta Papp Dániel vezérigazgató, hogy miért épít 58,3 millió forintért saját autómosót az évi 110 milliárd forintból működő, állami médiát irányító cég.

Az RTL cikke szerint Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője fordult az ügyben kérdéseivel az MTVA-hoz, így kiderült az is, hogy eddig külön munkatárs vitte külső mosóba a közmédia járműveit. Tisztán tartásukra 2022-ben havonta átlagosan 114 ezer forintot költöttek, és az autókat kéthetente mosták, ami Papp szerint kevés volt.

A minisztériumok flottáját kezelő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság adatait is kikérte a frakcióvezető. Ezek alapján az összesen 700 jármű mosására és belső tisztítására mindössze 7 milliót, autónként évente körülbelül 10 ezer forintot költöttek, szemben az MTVA 125 járművével, amelyekre havonta költöttek nagyjából ennyit, hiszen tavaly 14,3 millióba került a mosatás és a takarítás az állami média külső partnereinél. Ez utóbbi összeghez az autókat mozgató személyzet átlagos éves bérköltségét is hozzá kell adni, ami 6,7 millió forintot tett ki.

Az MTVA Kunigunda úti telephelyén korábban is működött autómosó, de a hetvenes években épített létesítmény 2008-ra elavult, ezért elbontották az épületegyüttes felújításakor és bővítésekor. A továbbiakban hetente, kéthetente fognak autót mosni az állami média központjában, így évi 4 ezer mosás várható, ami az eddigi szám háromszorosa. Ez alapján a mosóberendezésre fordított összeg 5-6 év alatt térülhet meg és havonta 3,6 milliót költenek majd az üzemeltetésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!