Válaszolt az Integritás Hatóság arra, hogy miért idézte be Magyar Pétert

2024. február 28. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

„Az Integritás Hatóság kockázatelemzési tevékenysége során folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar közéletben és sajtóban megjelenő fejleményeket. Ezek kapcsán folytattunk megbeszélést Magyar Péterrel is. A gazdaság megtisztítása és a nemzet felemelkedése közös ügyünk, mindannyiunknak tenni kell érte” – válaszolta megkeresésünkre az Integritás Hatóság, amit azután kerestünk meg, hogy Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetője, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje arról posztolt, hogy beidézték a hivatalba.

Szerettük volna megtudni az Integritás Hatóságtól, hogy pontosan milyen ügyben idézték be Magyart, indított-e vizsgálatot a hivatal a kijelentései miatt és ha igen, akkor pontosan milyet, és milyen jogcímen, de ezekre a kérdésekre nem kaptunk választ Melhoffer Tamás kommunikációs vezetőtől.

A kegyelmi botrány óta a NER-ből kilépő, a kormányt keményen kritizáló Magyar Péter először a Partizánnak adott interjút, amiben több nagyon súlyos állítás is elhangzott a kormánytagok és oligarchák gyanús ügyeiről. A Diákhitel Központ volt vezetőjét felháborította, ahogy a jobboldali sajtó, szerinte Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel. Kijelentései alapján több nyomozás is indult, de gazdagodása miatt beleszállt többek között Tiborcz Istvánba, a miniszterelnök vejébe is.


Magyarnak a Telexnek adott interjújában is voltak erős állításai, többek között azt is mondta, hogy sok olyan vacsorán vett részt, ahol ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, és néha Orbán is. Az interjú legerősebb állításait itt olvashatja, a beszélgetést pedig itt nézheti meg újra:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!