Az első kormányinfó a kegyelmi ügy kirobbanása óta

2024. február 16. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteki kormányinfóval a kormány képviselői először állnak ki a sajtó elé azóta, hogy kiderült, a tavalyi pápalátogatásra hivatkozva Novák Katalin elnöki kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, aki a bíróság szerint segített eltussolni az igazgató pedofilügyét.

Azóta Novák Katalin lemondott az államfői posztról, Varga Judit pedig bejelentette, hogy nem lesz a Fidesz-KDNP listavezetője, és kivonul a közéletből. A miniszterelnök sok évtizedes barátjának, Balog Zoltán püspöknek a sorsa pedig még mindig kérdéses. A Telexnek több forrás is arról beszélt, hogy az ügyben Balog Zoltán fontos szerepet játszott Novák tanácsadójaként és régi mentoraként: információk szerint ő biztatta a köztársasági elnököt, hogy adjon kegyelmet K. Endrének.

Az ügy kirobbanása óta Orbán Viktor sem szólalt fel nyilvánosan, kivéve akkor, amikor bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújt be arról, hogy a köztársasági elnök ezután ne adhasson kegyelmet, ha azt olyan bűncselekmény után kérik, amiben kiskorú a sértett.

Ráadásul közben egy új szereplő is megjelent a színen: Varga Judit volt férje, Magyar Péter, aki régóta a legfelsőbb kormányzati körökben mozog, az utóbbi napokban elkezdett beszélni, és beleállt Rogán Antalba, Tiborcz Istvánba, de még Orbán Viktorba is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!