Csűrös András: Isten Lelke arra indított, hogy megszólaljak azok mellett, akik az ügy politikai vetülete miatt nem kerültek előtérbe

2024. február 15. – 08:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Tévedtem és hibáztam. Akitől ezért bocsánatot kell kérnem, attól bocsánatot kértem és kérek” – nyilatkozta Balog Zoltán püspök, a hazai református egyház vezető tisztviselője kedden. Balog posztjáról azonban nem távozott, márpedig a Direkt36 és a Telex közös cikkében megírtuk, a lobbitevékenysége kulcsfontosságú volt a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának falazó K. Endre kegyelmi kérvényében.

Balogra immár jobbról és balról, ellenzéki és kormányoldalról, sőt a saját egyházából is össztűz zúdul, hisz a botrány a Fidesz két vezető politikusát is maga alá temette (Novák Katalin államfőt és Varga Judit majdnem EP-listavezetőt). Minderre Csűrös András református lelkipásztor, a Gyömrői Református Gyülekezet vezető lelkésze úgy reagált, hogy közölte, amíg Balog mandátuma tart, minden hónapban felajánlja fizetéskiegészítését a bicskei áldozatoknak. Később kollégája, Tar Zoltán is csatlakozott hozzá.

Csűröst a Blikknek sikerült elérnie, a lapnak azt mondta, „lelkipásztorként, kisgyermekes édesapaként szomorú szívvel gondolok arra, hogy a gyermek- és fiatalkorukban megsebzett áldozatoknak milyen terhekkel kell egész életükben együtt élniük.” Szerinte Jézus is arra buzdít, tegyünk meg mindent a segítségre szorulókért. Csűrös így folytatta:

„A bántalmazott gyermekek és fiatalok ügye melletti kiállást a közvélemény előtt anyagi áldozatvállalásommal szeretném kifejezni. Az Úr 'emésztő tűzként' felismertette velem, hogy küldetésem van ebben a helyzetben. Isten Lelke arra indított, hogy ebben a mai helyzetben megszólaljak azok mellett, akik az ügy politikai vetülete miatt nem kerültek kellőképpen előtérbe. Nem maradhattam csendben.”

Balog videójáról nem akart nyilatkozni, egyháza belső ügyeit ugyanis csak a megfelelő fórumokon vitatná meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!