Skrabski Fruzsina: Mindenki írjon a parlamenti képviselőjének, hogy ne fogadja el Novák Katalin lemondását

2024. február 12. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

„Mindenki írjon a parlamenti képviselőjének, hogy ne fogadja el Novák Katalin lemondását! Akkor a gesztus megvolt, de mi visszakértük” – írja Facebook-oldalán Skrabski Fruzsina, a köztársasági elnöki posztjáról távozó Novák Katalin egyik tanácsadója.

Az egész országot felháborította, amikor kiderült, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endre elnöki kegyelemben részesült.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi Három Királylány mozgalom kuratóriumi elnöke végig kiállt az államfő mellett még azután is, hogy más tanácsadói elpártoltak tőle. Skrabski Fruzsina korábban arról írt, elképzelhetőnek tartja, hogy az egész kegyelmi ügyet csak azért robbantották, hogy módosíthassák az alkotmányt. „Kiállok Novák Katalin köztársasági elnök mellett, maradok tanácsadója és barátja. Bizalmam töretlen” – írta korábban.

Az ügyben többször megszólalt Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje is, aki azt mondta: „Engem mélységesen felháborított mint jobboldali, nemzeti érzelmű embert, ahogy a jobboldali sajtó Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel”. A Partizánnak adott interjújában a Fidesz „belső magjáról” is beszélt.

A fideszes politikusok és a kormányzati média napokig hallgatott és terelt azt remélve, hogy minél kevesebb emberhez jutnak el az ügy részletei. Végül az államfő szombaton jelentette be lemondását az M1 rendkívüli adásában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!