Elkezdték mérni, mennyire szimpatikus Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter

2024. február 9. – 19:38

Másolás

Vágólapra másolva

Azután, hogy csütörtökön telefonos közvélemény-kutatással mérték, hogy a pedofil ügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem mennyit rontott Novák Katalin és Varga Judit megítélésén, most arról kérdezték a Hvg.hu egyik olvasóját: mennyire szimpatikus neki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A lap szerint a Call Express ezeket a kérdéseket tette fel a honvédelmi miniszterről:

  • „Követi a közösségi médiában a honvédelmi minisztert?”
  • „Mi jut róla először eszébe?”
  • „Milyen véleménye van róla?”

Emellett pedig különböző szempontok szerint kellett skálázni, hogy a megkérdezett szerint milyennek kell lennie egy honvédelmi miniszternek, és ehhez képest milyen Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Csütörtökön szintén telefonos közvélemény-kutatással mérték többek közt azt, hogy emberek hallottak-e a Novák Katalin által adott kegyelemről, illetve azt is, hogy mit kellene tennie Nováknak: lemondania, felülvizsgálni a kegyelmet, vagy semmit. Ebben a felmérésben nem csak a köztársasági elnökkel kapcsolatos dolgokra lehetett válaszolni, hanem felmerültek a kegyelmet szintén aláíró Varga Judittal kapcsolatos kérdések is.

A Call Expressről a Népszava azt írta korábban, hogy „közvélemény-kutatás címszó alatt a Fidesznek kedves sugalmazásokat terítettek névtelen operátorok”. Például azt kérdezték, hogy „támogatná-e az LMBTQ mellett kiálló Márki-Zay Pétert?”, vagy hogy „melyik szimpatikusabb önnek, a migránspárti Brüsszel vagy a határok sérthetetlenségét védő magyar kormány?”.

Múlt pénteken az egész országot felháborította, amikor kiderült, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endre elnöki kegyelemben részesült. A kormány részéről érdemben csütörtök délután végül maga a miniszterelnök reagált: Orbán Viktor bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez a kegyelmi ügy miatt. A bejelentéssel körülbelül egy időben Novák Katalin Dohába utazott, az alkotmánymódosításra hivatala csak annyit reagált: Novák Katalin jó szívvel fogja aláírni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!