Novák Katalin Dohában nézte meg a magyar férfi vízilabda-válogatott kiütéses győzelmét

2024. február 9. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök Katarba utazott, és a helyszínen nézte végig a magyar férfi vízilabda-válogatott Kazahsztán elleni győztes mérkőzését a vizes világbajnokságon.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a köztársasági elnök péntek reggel megjelent a dohai vb helyszínén, az Aspire Dome-ban. Azt külön kiemelték, hogy Novák a mérkőzés előtt a lelátón énekelte a magyar himnuszt.

A köztársasági elnök a lelátón Dohában – Fotó: Novák Katalin / Facebook
A köztársasági elnök a lelátón Dohában – Fotó: Novák Katalin / Facebook

A meccsnek egyébként kevés sportértéke volt, a vb-címvédő magyar válogatott 28-1-re ütötte ki a kazahokat. Varga Zsolt szövetségi kapitány csapata ezzel megnyerte csoportját, és bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe. A magyar csapatnak így lesz egy plusz pihenőnapja. Kedden várhatóan az Ausztrália–Franciaország-összecsapás győztesével játszanak majd a négy közé jutásért – írta az MTI.

A Sándor-palota korábban azt közölte, hogy Novák Katalin hivatalos látogatásra utazik Katarba. Az államfőt katonai tiszteletadás mellett fogadja majd Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír. Novák 2023. augusztus 21-én fogadta Katar emírjét a Sándor-palotában, aki akkor viszontlátogatásra hívta az Öböl menti országba.

Novák Katalin és a kegyelmi ügy

A közvélemény napok óta találgatja, hogy Novák Katalin miért adott kegyelmet a tavalyi pápalátogatás ürügyén a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját arra, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását. A köztársasági elnököt és a kormány tagjait napok óta próbáljuk elérni, hogy a kegyelemről kérdezzük. Novák Katalin egy kedd délelőtti sajtótájékoztatón csak annyit reagált, „undorodik a pedofíliától”, az ő elnöksége alatt nem lesz kegyelem a pedofiloknak, és a jogszabályok szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános. Az ellenzéki pártok ezután elkezdték követelni a köztársasági elnök lemondását.

Orbán Viktor csütörtökön bejelentette, hogy a kormány nevében alkotmánymódosítást nyújtott be, „amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson”. A miniszterelnök személyes meggyőződése, hogy „pedofil elkövetők számára nincs kegyelem”, és itt nincs helye jogászkodásnak, hanem egyértelmű helyzetet kell teremteni egy tiszta, egyértelmű döntéssel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!