Kubatov március végére ígéri a kormánypárt fővárosi főpolgármester-jelöltjét

2024. január 29. – 19:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója volt az Inforádió Aréna című műsorának vendége hétfőn. A fővárosi választásról azt mondta, hogy a jelölési folyamat február közepén indul majd el, és március végére lesznek meg a hivatalos jelöltek. Addig sokan, köztük kerületi vezetők is tesznek majd javaslatokat arra, hogy kivel lehet legyőzni Karácsony Gergelyt. Az időt elegendőnek tartja egy jelölt bemutatásához. Szerinte a kampány ötven napja alatt mindent el kell tudni mondani.

„Felháborít Tarlós István után Karácsonyt nézni, sokkal komolyabb pasast érdemelne meg ez a város, amelyiknek minden pontját szeretem. Nemcsak az idegen nyelvek ismeretéről van szó, egy nyakkendőt is megérdemelne ez a város. Bennem ez az igény van. Elég nagy káoszt látok, igénytelenséget, nem történik semmi, a közlekedés szétverése sem tetszik.”

Arról nem látott mérést, hogy Vitézy Dávid, ha elindul a főpolgármesteri pozícióért, kitől venne el szavazatokat.

„Dávid mindig egy különleges gyerek volt, pártok felett áll. Egy kiváló közlekedési szakember, aki a szakmát és a várost maga elé helyezi, bár mélyen nem ismerem.”

Kubatov pártja európai parlamenti listájáról azt mondta, hogy a párton belül van egy szóbeli megállapodás, hogy a korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit fogja vezetni. Itt hasonló az időbeosztás, február közepén indul el a jelölési folyamat, ami március végén zárul le.

Szerinte Deutsch Tamásnak helye van a listán, a KDNP színeiben a néppárti frakcióban ülő Hölvényi György is maradhatna Brüsszelben, aztán majd eldönti, hová ül. Úgy látja, hogy akik eddig ott szolgáltak, komoly politikai tudásra, komoly nyelvismeretre tettek szert.

„Színes gondolkodás zajlik a Fideszen belül. Érdekes ezt főleg kívülről figyelni. Mindig nagyon inspiráló emberek kerültek a brüsszeli listára. Kár lenne kihagyni, hogy legyen határon túli politikus is a listán, mert a kárpátaljai és a délvidéki magyarok képviselete kiemelten fontos.”

Nem lát olyan témát, hogy a júniusi választásokkor népszavazás is legyen. Négy megyei jogú várost nevezett meg, ahol a Fidesz újra átveheti az irányítást. Baján szerinte kitelt a polgármester asszony becsülete, Miskolcot Budapesthez hasonlította, ahol nem történik semmi. Pécs mellett Dunaújvárosban lehet még változás.

„Nem tartom tehetségesnek, magával ragadónak, lokálpatriótának a jelenlegi városvezetőt. Fentről nem határozhatják meg, kik legyenek a Fidesz jelöltjei, a helyi és a megyei közösség el kell hogy mondja, kiben bízik. Nagy vitákból jó jelöltek kerülnek ki, akikre érdemes szavazni” – mondta.

Mint Fradi-elnököt a női kézilabda-szakosztály távozó szponzoráról, a Mahart Passnave-ról is kérdezték. Kénytelenek a bírósághoz fordulni, mert egy hároméves szerződést kötöttek, amit fél év után mondott fel az állami vállalat. Kilenc év alatt 176 millió forintot kapott a szakosztály a cégtől.

„Nem sportszerű ez a lépés. A vállalatot felügyelő miniszterrel frakciótársak vagyunk, a cégvezetőt is ismerem. Egy kilépésnek megvan a módja, az indoklásuk a csapat hullámzó teljesítményéről nem könnyen értelmezhető. A viszonylag szigorú költségvetésünket módosítani kell. Kellemetlen az egész helyzet.”

Azt egyelőre nem tudja megmondani, hány ferencvárosi sportoló lesz a párizsi olimpián, legutóbb huszonegyen voltak, reméli, hogy most többen lesznek. A kajakos Kozák Danuta hetedik olimpiai bajnoki aranyában nagyon bízik, mert a versenyző egy őserő, amilyen kevés van a magyar sportban.

Kubatov beszámolt arról is, hogy nem véletlenül járt az UEFA székházában, ugyanis elindult egy közös gondolkodás egy közép-európai ligáról. Mivel a klub költségvetése 50 millió euró, a nagyokkal, az egymilliárd eurósokkal nincsenek egy súlycsoportban. A térség klubjaival, a balkáni, cseh, szlovák, román csapatokkal egy nagyobb piacot érhetnének el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!