Csepel exfideszes polgármestere kompromisszumot sürget Karácsony és a kormány között

2024. január 6. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú ideje áll a bál a Budapest-bérlettel kapcsolatos civakodás miatt, amiről egyik nap kiderül, hogy megszüntetik, majd utána mégsem, hogy aztán a jelenlegi állás szerint úgy tűnjön, tényleg eltörlik. Az üggyel kapcsolatban most megszólalt Borbély Lénárd, a HÉV miatt különösen érintett Csepel polgármestere is.

Borbély azt kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy vegye figyelembe az inflációval járó áremelkedést, a kormánytól pedig azt, hogy a csepeliek a jövőben is változatlanul használhassák a Budapest-bérlet szolgáltatását. Borbély egyébként azon kevés fideszes polgármesterek egyike, akinek sikerült nyernie a 2019-es önkormányzati választásokon, de mindezek ellenére Németh Szilárd kiszorította a pártból, ezért idén függetlenként indul.

Hogy mi az a Budapest-bérlet, és miért vitatkozik miatta a kormány és a főváros, arról itt írtunk részletesen. A főváros és Lázár János minisztériuma jövő héten tárgyal a lehetséges új tarifákról. Ha a Fidesz megszünteti a Budapest-bérletet, akkor az agglomerációból közlekedőknek, vagy csak a HÉV járatait használóknak (ez különösen igaz a csepeliekre) akár kétszer annyiba is kerülhet a közlekedés, hiszen két bérletet kellene vásárolniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!