Nacsa Lőrinc: A külföldről érkező kampányfinanszírozás is téma lesz a konzultáción

2023. november 15. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

A külföldről érkező kampányfinanszírozás is kérdés lesz a nemzeti konzultáción – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a Facebookra feltöltött videójában. „Évtizedekig tartó közmegegyezés volt arról, hogy egyik párt sem fogadhat el külföldi kampánytámogatást, hiszen az a magyar belügyekbe történő durva beavatkozás lenne. A dollárbaloldal azonban ezt az egyezséget 2022-ben felrúgta” – mondta, majd arról beszélt, hogy az ellenzék a hatalomra kerülés érdekében fogadott el külföldi pénzeket, amivel szerinte kiárusították a magyar politikai függetlenséget.

„Azt is sejthetjük, hogy mit kérhettek a finanszírozók cserébe, hiszen a dollárbaloldal a háború mellé állt, támogatta a migrációt és még a gyermekvédelmi törvényt is megtámadta” – mondta Nacsa Lőrinc, hozzátéve, hogy a Fidesz–KDNP ezért a pártfinanszírozási rendszer szigorítása mellett van, de ezt akkor tudják elérni, ha minél többen állnak a „külföldi befolyásolást célzó pénzek útjába” – mondta.

Az elmúlt hetekben a Telexen több cikkben is jeleztük, mennyire komoly a tétje a Kocsis Máté által szeptemberben bejelentett szuverenitásvédelmi törvénycsomagnak, amivel a Fidesz „borsot akar törni” „a külföldről finanszírozott újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok” orra alá. A törvényjavaslatot keddre ígérték, de még szerdán délelőtt sem nyújtották be.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt hét csütörtöki kormányinfón megerősítette a Hvg.hu információját, hogy egy szuverenitásvédelmi hatóság felállítása is felmerült. A legfontosabb szabályként azt emelte ki, hogy a büntető törvénykönyv módosítása után büntetik azokat a pártokat, amelyek külföldről kapnak pénzügyi támogatást. Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető szeptember végén jelentette be, hogy szuverenitásvédelmi törvénycsomagot nyújtanak be.

Erről is kérdeztük Rogán Antalt propagandaminisztert kedden a parlamentben, videónkat itt nézheti meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!