Három hétig nem lesz vonat Tatabánya és Biatorbágy között

2023. október 25. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

Péntektől három héten át nem járnak a vonatok Tatabánya és Biatorbágy között – tudatta a MÁV. A vonatközlekedés leállásának oka, hogy megkezdődik a felújítás második üteme a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon.

  • Ennek nyomán október 27 és november 17 között szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy,
  • éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között.
  • Az utasokat kizárólag pótlóbuszok fogják szállítani ezért az első ütemhez viszonyítva kétszer annyi járművet biztosít a Volán – közölte a MÁV.

A munkálatok első szakasza szeptemberben indult Lázár János döntése nyomán. Az építési és beruházási miniszter neki is ment a MÁV vezetésének, egy vezérigazgató-helyettest ki is rúgott, kifogásolva, hogy nem házon belül keresik rá a forrást, hanem kívülről vártak ehhez segítséget. A munkálatokhoz végül a kínai finanszírozással épülő Budapest-Belgrád vasútvonalról vontak el szakembereket és építőanyagot. A vonatpótlás sem ment zökkenőmentesen.

A korábban tapasztalt nehézségek ellenére a MÁV szerint most lép a felújítás a legnehezebb szakaszába.

A társaság azt kéri az utasoktól, hogy senki se megszokásból utazzon, számoljon azzal, hogy a menetidő is hosszabb lesz. A távolsági és nemzetközi vonatokon 45-60 perccel lesz hosszabb az utazás, Tatabánya és Budapest között az elővárosban utazóknak pedig 30 perccel.

A MÁV javasolja az utazóknak, hogy tájékozódjanak rendszeresen frissülő weboldalon, amely az 1-es vonalról informál. Az angol nyelvű tájékoztatás pedig itt érhető el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!