Hétfőtől bonyolultabb lesz eljutni Győrbe

2023. szeptember 15. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől jelentősen megváltozik a menetrend a győri fővonalon, vagyis az 1-es fővonalon, közölte a MÁV.

  • Tatabánya és Budaörs között a személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak.
  • A pályakarbantartással érintett szakaszon napközben kizárólag menetirányonként és óránként egy személyvonat fog közlekedni, a belföldi utasok számára is közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.
  • A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé.
  • A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.
  • A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, onnan közvetlen pótlóbusszal utazhatnak utasaink Budapest Kelenföldig.

A legfontosabb változásokat az alábbi grafikán foglalták össze, de egy külön oldalon is el lehet olvasni az információkat.

Forrás: MÁV
Forrás: MÁV

A Budapest–Győr–Hegyeshalom-vonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán 100 km/h-s ideiglenes sebességkorlátozást kellett bevezetni augusztusban. A vasúttársaság szerint az állapotromlást a nyári intenzív esőzések és a hőség is felgyorsította.

Az 1-es fővonal állapota kisebb harchoz vezetett a MÁV és az Építési és Közlekedési Minisztérium, illetve annak minisztere, Lázár János között. Miután Lázár elrendelte a vonal felújítását, a MÁV jelezte, hogy erre nincs forrás, mire érkezett a válasz Lázártól, hogy a MÁV vezetői azt csinálják, amire utasította őket. Nem sokkal később felmentette a vasúttársaság gazdasági vezérigazgató-helyettesét.

Augusztus elsejétől tíz magyarországi mellékvonalon szüntették be a vasúti közlekedést jármű- és emberhiányra hivatkozva. Időközben a közlekedésért is felelős miniszter, Lázár János a kormány nevében elnézést kért a balesetekért és a késésekért. A MÁV egyre romló állapotával ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!