Páncélszekrényt vitt Mészáros Lőrinc budai luxusvillájához egy aktivista

2023. augusztus 24. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

Adjátok vissza, amit elvettetek tőlünk! A magyarok

– ez a felirat állt azon az embernagyságú páncélszekrényen, amit Mészáros Lőrinc XII. kerületi luxusvillája előtt állított fel csütörtökön egy aktivista, vette észre a 444.hu. Keresztény Zoltán jogász a Facebookra posztolt videójában azt mondta, azért állította az ország leggazdagabb emberének villája elé a páncélszekrényt, hogy így reagáljon Orbán Viktor kérdésére, amit a miniszterelnök nemrég tett fel Brüsszelben. A kormányfő azt kérdezte, hogy hol van a magyarok uniós pénze.

„Nos, kedves miniszterelnök elvtárs ott van a magyarok uniós pénze, bent abban a luxusvillában, az óriási páncélszekrényben és az onnan felügyelt bankszámlákon. Ezért mi is vittünk oda egy páncélszekrényt, amibe kérjük vissza, a magyaroknak járó, igazságtalanul elvett uniós milliárdokat. Kérjük vissza, mert szükségünk van rá: kell kórházra, iskolára, vasútra, rezsire és a fiatalok jövőjére” – válaszolt Orbánnak Keresztény, aki szerint nem keresztényi cselekedet elvenni másét.

Az aktivista, jogász nemrégiben azzal került be a hírekbe, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti parasztházához egy gyerekkoporsót vitt. Keresztény Zoltán volt egyébként az, aki bezacskózta a június elején Csákberényben orosz katonák által felavatott szovjet emlékművet.

Az nem derült ki, hogy Mészáros Lőrinc, aki 660 milliárd forintos becsült vagyonával továbbra is Magyarország leggazdagabb embere, ott tartózkodott-e a budai villában. Mészáros legújabb luxusjachtja, a Rose d'Or, amin Várkonyi Andreával és a családjával nyaralt idén, augusztus 20-án reggel elhagyta az olaszországi San Remo kikötőjét, néhány órával később pedig kikötött Cannes-ban. Mészáros Lőrinc azonban valószínűleg nem volt ott a hajón, 19-én este ugyanis ő is ott volt az atlétikai világbajnokság budapesti megnyitóján.

A hajó, aminek a hivatalos iratok szerint július 5-e óta egyetlen tulajdonosa az Euroleasing Zrt., idén nyáron járt már Máltán, Nápolyban, a gyönyörű Amalfi partjainál és Szicílián is. Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Nápolyban szálltak fel rá, és Caprira mentek. A 444 fotói alapján Várkonyi Andrea Hell jegeskávét kortyolgatott napszemüvegben a hajó fedélzetén, és Mészáros Lőrinc családja is velük tartott, a család a hánykolódás után augusztus 8-án este Monacóban szállt partra.

Várkonyi a képek megjelenése után azt mondta, hogy bár nem örült nekik, de nem rontották el a nyaralásukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!