Sajnos nem adhat információt a lízingcég a luxusjachtról, amin Mészárosék Monacóba mentek

2023. augusztus 9. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

A napokban bejárta a sajtót, hogy Mészáros Lőrinc egy jachton nyaral, ami a hírek szerint legalább 27 milliárd forintba kerül. A jachtot Máltára jegyezték be, mi pedig kikértük a hivatalos dokumentumokat. Eszerint a jacht tulajdonosa az Euroleasing Zrt., aminek pedig van egy Máltára bejegyzett embere is, egy bizonyos Christian Farrugia.

Ezzel kapcsolatban tettük fel az alábbi kérdéseket az Euroleasing Zrt.-nek:

  • Mennyibe került pontosan a jacht?
  • Pontosan kitől vették meg?
  • Miért döntöttek éppen emellett a jacht mellett?
  • Miért pont Máltára jegyeztették be ezt a jachtot?
  • Mészáros Lőrincék milyen konstrukcióban fizetettek/fizetnek az Euroleasing Zrt.-nek azért, hogy igénybe veszik a jachtot? Mészáros valamelyik cége lízingeli azt az Euroleasing Zrt.-től?

A cég válaszolt is, sajnos csak a levelünkre, a kérdésekre nem. Válaszukban pedig azt írták, hogy nem válaszolhatnak:

A megküldött kérdések tekintetében a Társaságunk tevékenységét szabályozó jogszabályok, így különösen a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény titokvédelmi előírásai alapján nem áll módunkban semmilyen információval szolgálni.

A Mészáros Lőrinc-féle Magyar Bankholdinghoz tartozó cég, az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa annak a jachtnak, amin Mészáros és Várkonyi Andrea a nyári nyaralásukat töltik. Ez a Rose d'Or hivatalos papírjaiból derül ki, amiket a Telex egy máltai újságíró-alapítvány, a The Daphne Caruana Galizia Foundation segítségével szerzett meg (több magyarországi lappal egy időben).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!