Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc belakta az új NER-es szuperjachtot

2023. augusztus 7. – 06:56

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány napja írtuk meg, hogy 13 milliárd forintért eladó a NER korábbi, Seagull nevű jachtja, most a 444 lefotózta Várkonyi Andreát és Mészáros Lőrincet egy új, a korábbinál nagyobb és drágább szuperjachton.

Az új hajó 23 százalékkal hosszabb, mint a Seagull, és még a Seagull előtti NER-es jachtnál, a Lady Mrd-nál is jóval hosszabb. Az új szuperjacht 63 méteres hosszával már sok tengeri jachtkikötőbe nem fér be. Capri szigeténél például a Lady Mrd még elfért a jachtkikötőben, de az új monstrum már csak a nagyobb – kompok által használt – részre tud beállni este.

A legújabb hajó neve Arany Rózsa (ROSE D’OR), és idén nyáron már jártak vele Máltán, Nápolyban, a gyönyörű Amalfi partjainál és Szicílián is.

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Nápolyban szálltak fel rá, és Caprira mentek. A 444 fotói alapján Várkonyi Andrea Hell jegeskávét kortyolgatott napszemüvegben a hajó fedélzetén, és Mészáros Lőrinc családja is velük tartott.

Az új hajó 12 vendég fogadására alkalmas, a legénység a kapitánnyal együtt 13 fős is lehet. Hatótávolsága 5000 tengeri mérföld, ehhez tele kell tölteni 130 ezer literes dízeltartályát. Két medence van a fedélzeten, és a Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár lehetett. 360 forintos dollárral számolva ez 27 milliárd forint.

Mészáros Lőrinc korábbi felcsúti polgármester, Orbán Viktor gyerekkori barátjaként elképesztő mennyiségű, adófizetői pénzből finanszírozott közbeszerzést megnyerve, mindössze pár év alatt kisiparosból az ország leggazdagabb emberévé vált.

Ez a 444 videója az új NER-es szuperjachtról, közelebbi fotókat a magyar közpénzmilliárdosokról a lap cikkében lehet nézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!