12,9 milliárd forintért árulják Szijj László luxusjachtját

2023. augusztus 3. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva





Az Átlátszó bukkant rá arra a hirdetésre, ami szerint a Seagull (Sirály) MRD névre hallgató luxusjacht már május óta várja új gazdáját. A 2020-ban épített, 50 méter hosszú hajó 33 millió euróért eladó. Ez átszámítva a jelenlegi árfolyamon 12,9 milliárd forintnak felel meg, ennyi ütheti a markát a kormányközeli üzletembernek, Szijj Lászlónak.

A jacht 2021-ben bukkant fel a magyar közéletben, Mészáros Lőrinc fia is használta, és máltai felségjelzés alatt közlekedett a tengeren. Az Átlátszó akkor kiderítette, hogy különböző cégeken keresztül Szijj László a tulajdonosa.

A mostani hirdetésből az is kiderült, hogy négyezer tengeri mérföldet tett meg, 660 óra van a motorban, egyébként 12 férőhelyes, hat kabin van a fedélzetén, és persze két úszómedence is, ha a társaságnak lazítani támadna kedve.

Tapintható a luxus a fedélzeten – Fotó: Facebook
Tapintható a luxus a fedélzeten – Fotó: Facebook

A lap megkérdezte Szijj egyik cégét, miért döntöttek az eladás mellett most, de a megkeresésre nem reagáltak. Szijj cégcsoportjának zászlóshajója, a Duna Aszfalt Zrt. 214 milliárd forintos forgalmat bonyolított tavaly.

Tavaly ősszel elkelt a másik emblematikus, NER-hez köthető jacht, amelyiknek a fedélzetén például Szijjártó Péter külügyminiszter is megfordult, azért 14,9 millió eurót fizettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!