Színre lépett „veszélyes Cs”: Én voltam az egyetlen, akitől félt Schadl

2023. március 16. – 08:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Schadl-ügy lehallgatási jegyzőkönyveiben „Cs” néven emlegetik Radics Csaba végrehajtót, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György korábbi mentorát, akivel a Blikk készített interjút.

A jogász végzettségű Radicsnak elege lett a végrehajtói szakmából, és otthagyta a pályát. Úgy véli, több tucat végrehajtó jelenleg jogellenesen végzi a munkáját, mert a törvény szerint a kinevezésük utáni egy hónapon belül a kar elnöke előtt kellene esküt tenniük, Schadl viszont jó ideje letartóztatásban van. Radics szerint kizárt, hogy az eskütevők bementek volna hozzá a Venyige utcai börtönben lévő magánzárkájához.

„Schadl urat is a tisztességre neveltem, de hátba szúrt”

– mondta Radics a lapnak. „A lehallgatásoknál én vagyok az a bizonyos »Veszélyes Cs«. Én voltam az egyetlen, akitől Schadl tartott, félt, akit el kellett lehetetleníteni. Hogy miért? Mert tudta, látok mindent, és én egy árva fillért sem adok le senkinek. Állítom, a mai végrehajtók háromnegyede beállt a Schadl által diktált rendszerbe, fizettek, tisztességtelenül, olykor jogtalanul intézték a végrehajtásokat. Milliókat kerestek vele, csak a pénzt látták.”

A lehallgatási jegyzőkönyvben az áll, hogy „Cs” nem állt be a sorba, ezért Schadl bosszúhadjáratot indított ellene. „A Cs-ügyet műtjük, mert úgy látom, hogy ott, ott van inkább visongás...” – mondta az iratok szerint Schadl Völnernek, aki a telefonbeszélgetésben válaszul megjegyezte, „az nem működik, hogy Cs veszélyezteti egy hatalmi ág működését”.

A Schadl–Völner-ügy több részletét is bemutattuk az elmúlt hetekben a Telexen:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!