Hvg.hu: Schadl egy alvilági figurát hívott a gazdájának

2023. február 17. – 15:31

Hvg.hu: Schadl egy alvilági figurát hívott a gazdájának
R. Róbert, a harmadrendű vádlott a bíróságon – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Egy keszthelyi autólopás ügyében került először börtönbe R. Róbert, a Völner Pál volt igazságügyi miniszterhelyettes és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének nevéhez fűzhető korrupciós ügy vádlottja, akinek múltjáról érdekes részletek jutottak a Hvg.hu birtokába.

A portál cikke szerint a Schadl által gazdámnak nevezett R. Róbertet először akkor ítélték el, amikor 1997-ben, társaival Keszthelyen elloptak egy Mercedest, majd a lebukásuk után kiderült, hogy egy alföldi autós bűnözői hálózathoz tartoznak, R.-nek később nem véletlenül lett vagyonkiraly.fontos@-kezdetű emailcíme.

R. Róbertet 2019-ben jogerősen elítélték sikkasztásért is, és bár egyéves börtönbüntetését három év próbaidőre felfüggesztették, a mostani üggyel kapcsolatos, 2021 novemberi őrizetbe vétele előtt rendkívül kreatív bűncselekményt követhetett el. Elhitette a Schadl-ügy egyik vádlottjával, S. Etelkával, hogy rövid időre Ukrajnába utazik.

Ezután megkérte egy ismerősét, hogy keresse meg a nőt, és mondja azt, hogy R. Róbertet csecsenek tartják fogva Ukrajnában, és csak 200 ezer dollár váltságdíj ellenében engedik el. S. Etelka elhitte a fentieket, 70 millió forintot dollárra váltott, majd R. Róbert ismerősével Nyíregyházára ment, ahol átadta a teljes összeget egy ismeretlennek, akitől a pénz R. Róberthez került.

A Schadl–Völner-ügyről – amelyben Schadl György pere most pénteken, február 17-én kezdődik – az elmúlt hetekben több részletet is nyilvánosságra hoztunk a Telexen, ezek a fontosabb cikkeink születtek a témában:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!