Völner Schadl Györgyhöz küldte a fiát, hogy segítsen neki sportkocsit venni, aki meg „maximális kedvezményt” akart neki intézni

2023. február 10. – 06:47

Másolás

Vágólapra másolva

Völner Pál volt igazságügyi államtitkár Schadl Györgyhöz irányította a fiát, hogy a végrehajtói kar elnöke segítsen neki sportkocsit vásárolni, írja a 24.hu a birtokába jutott nyomozati anyagok alapján.

A lap szerint Völner akkor 25 éves fia 2021 szeptemberében azzal kereste meg Schadlt, hogy legfeljebb 15-17 millió forintért szeretne autót venni. Azt mondta neki, az apja bátorította, hogy „mindenképpen keresse meg Schadlt autótémában”. Elsősorban egy BMW 6-os GT iránt érdeklődött, de mindenképp olyan autót akart „ami azért halad”.

Schadl meg is eresztett valakinek egy telefont a témában: „Említettem neked, hogy a Völner fia akarna valami autót venni, és azzal megy a brékelés. 6-os GT-t nézett, hároméveset.”

A lehallgatott telefonbeszélgetések alapján Schadl fizetni is hajlandó volt Völnerék helyett, csak a politikus fia kapjon meg minden kedvezményt. „Én inkább a te ügyintézésedet fedezem, csak kapja meg a maximális kedvezményt. Azt most nem tudom elmagyarázni, hogy az ügyintézőnek egy három kilót vissza kell dobni, mert az hülyén veszi ki magát. Azt rendezem én értelemszerűen”.

Völner másban is kérte már Schadl segítségét: gyerekeknek való influenza elleni oltást is szerzett tőle.

A Schadl–Völner-ügyről az előző napokban több részletet is nyilvánosságra hoztunk a Telexen, ezek:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!