Schadl a titkárságvezetőjének: Ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró, most már tényleg

2023. február 10. – 06:27

Másolás

Vágólapra másolva

„Ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró, most már tényleg, hát az agyamat eldobom. (...) Hát a jó kurva anyjába elküldeném ezzel a baromságával” – mondta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a titkárságvezetőjének egy bíróról, akit ki akart rúgatni, írja a 444 a birtokába került hangfelvétel alapján.

Az már tavaly nyilvánosságra került, hogy a végrehajtói kar korrupció miatt letartóztatott elnöke, Schadl György ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, és úgy érezte, ebben egy bíró akadályozza őt, aki a Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgozott, és aki kiadott egy állásfoglalást, miszerint egy már felfüggesztett végrehajtó praxisát sem lehet csak úgy átvenni.

Schadl a titkárságvezetőjének arról beszélt a hangfelvétel alapján, hogy hivatalos levelet ír az ügyben az Országos Bírói Hivatal elnökének, Senyei Györgynek.

Schadl: „Írjátok meg légyszíves, jó? És a Senyeinek címezzük ezt a dolgot, de a tájékoztatás kérése, hogy szíveskedjen minket tájékoztatni, hogy mióta rendelkeznek a PKKB-s beosztott bírók olyan jogkörrel, hogy állásfoglalást állítsanak ki. Olyan ügyben, ami...”

Titkárságvezető: „Nem az ő hatása.”

Schadl: „Azért ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró most már tényleg, hát az agyamat eldobom.”

Titkárságvezető: „Csoportvezető, csoportvezető, kérlek.”

Schadl: „A jó kurva anyjába elküldeném ezzel a baromságával.”

Senyei végül személyes találkozót szervezett neki a Fővárosi Törvényszék elnökével, Tatár-Kis Péterrel, aki a nyomozati iratok szerint azt mondta Schadlnek, hogy nem tudja kirúgni a bírót, de el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén. Minderről itt olvashat bővebben.

A Schadl–Völner-ügyről az előző napokban több részletet is nyilvánosságra hoztunk a Telexen, ezek:

Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában az szerepelt – a 444 nyomán –, hogy Schadl a feleségével beszélgetett a laphoz került hanganyagon. A lap később titkárságvezetőre pontosított, így tettünk mi is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!