Az ügyészség cáfolja Hadházy Ákost, nem a Schadl-ügyről adtak tájékoztatást

2023. január 18. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy nehezen, de megtudtam: még mindig nyomoznak a Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ügyében – írta Hadházy Ákos egy szerdai Facebook-posztjában. Az ellenzéki politikus emlékeztet: noha a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke, Schadl György és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár ellen a végrehajtói vesztegetés ügyében már vádat emeltek, „a jelek szerint a Nyomozó Főügyészség még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akikkel a korrupt végrehajtó ismerőse egy 30 éves buliról beszélt.”

Frissítés 17:30-kor: A Központi Nyomozó Főügyészség cikkünk megjelenése után közleményben cáfolta Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését. Azt írták, az országgyűlési képviselő az un. Microsoft licencek ügyének állásáról kért tájékoztatást december 21-én. Az ügyészség január 12-én ebben az ügyben válaszolta azt Hadházynak, hogy a nyomozás folyamatban van, így a képviselő téves következtetést vont le, amikor a Schadl-ügyről írt.

Hadházy elismerte a tévedést, de azt írta, az ügyészség november vége óta nem hajlandó válaszolni, hogy ki volt Tóni, Barbara és Ádám, akivel a vádirat szerint egy 35 éves nagy buliról beszélgetett Schadl György barátja. A képviselő szerint vagy még nem jöttek rá a nyomozók, vagy nem is nyomoztak valójában, és lezárták a fő üggyel együtt, csak erről elfelejtették őt, mint feljelentőt értesíteni.

Hadházynak meg is van a tippje, hogy ki lehet a három személy, mondván: Rogán Antal (Tóni) feleségére és kabinetfőnökére éppen passzol a másik két keresztnév. Ráadásul épp Rogánék alá tartozik az a Koncessziós Iroda, amely a 30 évre szóló koncessziókat osztogatja – teszi hozzá a posztban, kár, hogy hibásan: a koncessziókat ugyanis valójában 35 évre adják, legyen szó autópályáról, a még Palkovics László szerint is Molra szabott hulladékgazdálkodási, vagy a 2021-ben nagy titokban Garacsinak és ma már honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristófnak adott fővárosi kaszinókról.

Hadházy azt írja, miután a veszteségi ügyben lezárult a nyomozás, kíváncsi lett: „ezzel a szállal mi van, ugyanis én – feljelentőként – nem kaptam semmilyen dokumentumot”. A posztja szerint „nagyon nehezen, csak másfél hónap után, de kaptam egy szűkszavú választ a jelenleg is zajló nyomozásról” (hogy itt mire gondol, az nem világos, a január 13-i keltezésű ügyészségi válaszban december 21-én előterjesztett beadvány szerepel – ha nem az ügyészség írt mondjuk november helyett decembert, akkor ez nem másfél hónap, hanem nagyjából három hét).

Az ügyészségi válasz szerint a képviselő által kezdeményezett ügyben „a nyomozás továbbra is folyamatban van”, de részleteket az eljárás érdekeire hivatkozva nem árultak el róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!