Gulyás szerint „aggasztó hírek” vannak az üzemanyagárstop körül

2022. november 30. – 14:38

frissítve

Gulyás szerint „aggasztó hírek” vannak az üzemanyagárstop körül
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra mellett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is részt vett a kormányinfón.

  • Navracsics Tibor bizakodó, hogy az év végéig az Európai Tanács is elfogadja a magyar helyreállítási tervet. Úgy érzi, a kormány és ő személy szerint is mindent megtetett ezért.
  • A visszatartott források folyósításához létre kell még hozni az antikorrupciós munkacsoportot, és szükség van a korrupcióellenes stratégia és a csalásellenes stratégiai megújítása, valamint az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítására.
  • Abban bízik a miniszter, hogy 2023-ban sikerül meggyőzni a Bizottságot és a Tanácsot, hogy megszüntessék a források felfüggesztését, és megnyissák a forrásokat.
  • Gulyás Gergely szerint 2500 milliárd érkezhet jövőre, amiből 1500 milliárd érkezésének már most sincs akadálya. Abban bíznak, hogy a maradék 1000 milliárd előtt is elhárulnak az akadályok
  • A miniszter arról is beszélt, hogy a magyar baloldali EP-képviselők havi 6 milliót keresnek, és közben olyan határozatot fogadnak el, ami a magyarok ellen van.
  • Aggasztó hírek vannak – mondta Gulyás Gergely a benzinárstopról. Akkor szünteti meg a kormány az üzemanyag-ársapkát, ha veszélybe kerül az ellátásbiztonság. A Molnak kell választ adnia, hogy képes-e biztosítani az ország benzin- és dízelellátását.
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!