Városháza-ügy: Bajnai Gordont lehallgatták, az Anonymous felvételét összevágták

2022. november 28. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Erőszakos Bűncselekmények elleni osztálya azt az eljárást, amelyet Bajnai Gordon feljelentése nyomán indított, az erről szóló határozatot Bajnai Gordon tette közzé a Facebookon. A volt miniszterelnök azt írta a bejegyzésben, hogy a rendőrségi határozat tisztázza, bűncselekményt követtek el vele szemben:

– kelepcét állítottak, lehallgattak,

– majd a mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták és

– ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették

– írta Bajnai.

A kiposztolt rendőrségi határozat indoklásában az olvasható, hogy az eljárás során beszerzett bizonyítékok megerősítették, hogy „az Anonymus által közzétett felvétel összevágott, tévesen közvetíti a megbeszélésen elhangzottakat”. A határozat szerint az viszont nem derült ki, hogy ki hallgatta le a volt miniszterelnököt.

Ahogy arról korábban írtunk, tavaly novemberben jelent meg egy hangfelvétel a Városháza ügyében, amelyen Bajnai Gordon hallható. A felvétel tavaly nyáron készült, miközben Bajnai találkozott Gansperger Gyula vállalkozóval.

Ahogy arról a Városháza-ügyről szóló cikkeinkben is írtunk, az Anonymous névtelen szivárogtató rendre, titokban rögzített felvételeket posztolt, majd bejelentette, hogy elküldi a rendőrségnek a fővárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatos felvételeit, állítólag 7 tárgyalás összesen 10 órányi felvételét. Anonymous eleinte sorozatos szivárogtatása valóban fővárosi ingatlanértékesítésekkel, illetve konkrétan is a Városháza hasznosításával foglalkozott, és ezzel kapcsolatban olykor erős állítások vagy a hivatalos fővárosi kommunikációval ellentétes tónusú beszélgetések is kiszivárogtak, aztán a sorozat vége felé Anonymous már egészen primitív világmagyarázatokkal és összeesküvés-elméletekkel szórakoztatta a nagyérdeműt.

Miről szól a Városháza-ügy?

  • Tavaly novemberben furcsa szerződésből szivárgott ki két oldal az Index portálon. Egy ingatlaniroda és egy, ma már kényszertörlési eljárás alatt álló cég a Városháza épületéről kötött valamilyen megállapodást, írtuk.
  • Karácsony Gergely főpolgármester hamar reagált a cikkre, amelynek tényállítása szerinte mindössze annyi, hogy a Városháza eladása érdekében „a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök” megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka. A főpolgármester hozzátette, nem tudják, kik azok az üzleti körök, és milyen lépéseket tettek, az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat.
  • Másnap Karácsony feljelentést tett az ügyben. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes közölte, szerinte is nonszensz hogy lett volna eladási szándék.
  • Tavaly november 9-én újabb hangfelvétel szivárgott ki, amely alapján úgy tűnik, mégis volt olyan időszak, amikor a főváros a Városháza épülete eladásának lehetőségét vizsgálta.
  • Felmerült, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezetője, Barts J. Balázs eljárt egy ilyen verzió ismertetésének ügyében. Karácsony magyarázatot kért Bartstól, majd fegyelmiben részesítette.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!