Városháza

RSS

Blikk: Tízmillió forintnyi BKV-bérletet loptak el a Városházáról

A Blikk úgy tudja, a felújítási munkák közben áramszünet lehetett, így a bérleteket tároló széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált.

Kör alakú zöldterületet alakítanak ki a budapesti Városháza parkolójából

Kihirdették a tervpályázat nyertesét, 2024-re lehet készen az új park.

Tarifaemelésért tüntetnek a taxisok a Városházánál

Sárga autós és plakátos taxisok demonstrálnak Karácsony Gergely ablaka alatt.

Karácsony: Márki-Zay beszédmódja szükségszerű, de azért kívül esik a komfortzónámon

Ma ezek a mondatok kellenek, hogy kipukkasszuk a buborékokat, amelyekben a választók élnek – mondta a főpolgármester a Magyar Hangnak.

Nem volt jutalékos rendszer, irányított pályázat – elfogadta a főváros a Városháza eladását vizsgáló bizottság jelentését

A bizottság fideszes képviselőinek kisebbségi véleményét nem vették figyelembe az ügyben.

Karácsony: Senki sem jelentkezett a Városháza-ügy korrupciós száláért felajánlott egymillióért

Hamis, hogy el akarták volna adni a Városházát, hamis, hogy átláthatatlanul működnek, mondta a főpolgármester a Városháza-ügyet vizsgáló bizottság előtt.

A Völner- és Városháza-ügyek megmutatták, miben erős a Fidesz, és miben gyenge az ellenzék

A Völner-ügy az ellenzék gyengeségét, a Városháza el nem adása körüli történet pedig a fideszes politikai- és propagandagépezet erejét mutatta meg. Telex Magyarázó a kampány előtti legfontosabb történésekől és azok tanulságairól.

Megszólalt Berki Zsolt, a Városháza-ügy „kulcsembere”, aki koholmánynak nevezi a vádakat

A fővárosi vizsgálóbizottságnak írt levele szerint Tarlóst, Karácsonyt nem ismeri, Bagdy Gábor volt főpolgármester-helyettesnek Csomós Miklós volt Fidesz-frakcióigazgató mutatta be.

Városháza-ügy: Anonymous elküldi a vágatlan felvételeket a rendőrségnek

A megtámadott vezetők korábban erre szólították fel a szivárogtatót.

Titokzatos levéllel igazolná a Városháza eladási terveit a kormányoldal, Karácsonyék „várják a fejleményeket”

A fővárosi Fidesz közjegyzői papírt hozott, hogy bizonyítsa a Városháza eladási terveit, a főpolgármester szerint Budapest így sem lesz a kormányhoz kötődő oligarchák játszótere.

Karácsony szerint a kormány nem, de Kína már inkább kerülné a Fudan-ügyet

És még senki sem jelentkezett az egymillió forintért, amit felajánlott a Városháza-ügyben.

Bajnai Gordon: Jövőre nemcsak kormányt, hanem sorsot is választ az ország

A volt miniszterelnök szerint az egész Városháza-ügy mögött a kormány legbelsőbb köreinek korrupciós aknái voltak a mozgatórugók, a 2022-es választások elveszítésénél pedig csak egy rosszabb dolog történhetne: ha az ellenzéki koalíció a győztes választások után esne szét, és bosszúszomjasan térne vissza a Fidesz.

Anonymous-álarcos aktivisták kiabáltak a fővárosi közgyűlés ülésén

Meghosszabbította a Városháza-ügy miatt létrehozott vizsgálóbizottság mandátumát a fővárosi közgyűlés.

A Belügyminisztérium közleményben reagált Karácsony Gergelyre: de, Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát

Hétfőn rendőrök jelentek meg a Városházán, Karácsony pedig azt írta, az ellenzék a célpont, és hadrendbe állították a rendőrséget is.

Házkutatásokat tartott a rendőrség a Városháza-ügyben, Karácsony szerint „a mai naptól senki nincs biztonságban ebben az országban”

A főpolgármester szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda a kampány részévé vált. Márki-Zay szerint nem véletlen, hogy Macron érkezésének napján mentek a rendőrök a Városházára. „Orbán fél a bukástól” – mondta. Reméli, hogy a Karmelitában is megjelennek a nyomozók.

Karácsony egymillió forintot ad annak, aki visszaélést talál a főváros vagyonhasznosítási pályázataiban

A főpolgármester a korrupció elleni küzdelem fontosságáról beszél egy V. kerületi üzlethelyiség előtt, amelyet még Rogán Antal polgármestersége alatt értékesítettek, állítása szerint egy panellakás áráért.

Január végére készülhet el a jelentés a Városháza-ügyről

A bizottság nemcsak az ingatlaneladásokat, hanem a kiszivárogtatott hangfelvételek és az orosz dezinformációs kampányok hasonlóságát is vizsgálja.

Láng Zsolt: Megpróbálják ellehetetleníteni a Városháza-ügy vizsgálóbizottságát

A fővárosi vagyonkezelő munkatársai csak írásban válaszolnának a kérdésekre.

Nem park lesz a fővárosi Városháza parkolójából, hanem fásított köztér

A 18 ezer négyzetméteres terület több mint negyedét leburkolják, tízezer fős rendezvények lehetnek ott. Bejártuk a döntéshozókkal a Városháza most elzárt parkolóját, amelyet mindenképp meg szeretnének nyitni az emberek előtt.

Bajnai Gordon együttműködik a Városháza-ügy vizsgálóbizottságával

Bár szerinte a fideszes tagok hamis híreket terjesztenek róla.

A 3. kerületi Mocsárosdűlő fejlesztési terveiről beszélnek egy újabb városházi hanganyagban

A névtelen szivárogtató újabb lehallgatott felvételén Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője beszél egy nagyobb fejlesztési tervről.

A Magyar Nemzet megszerzett emailekre hivatkozva azt írja, nemrég egy olasz érdeklődő is volt a Városházára

Egy bizonyos Riccardo Salvatoréról ír a kormányközeli lap, aki Berki Zsolttal volt kapcsolatban. A lap ezeket az állítólagos emaileket nem közölte, egy másikat viszont igen, Berki és a Városháza ingatlanfelelőse között.

Gyurcsány: Karácsony tiszta ember, támogatni fogjuk

A korábbi miniszterelnök tisztességes demokratának nevezte a főpolgármestert.

Karácsony azt ígéri, bemutatja azokat a fideszes figurákat, akik a Városháza-ügyben asszisztáltak a „hazug, lejárató kampányhoz”

A főpolgármester nyilvánosságra hozta az elmúlt két év ingatlanértékesítéseinek dokumentációját, amit átadtak a múlt héten felállított vizsgálóbizottságnak.

Újabb hangfelvétel a budapesti ingatlanok adásvételének állítólagos rendszeréről, megint Berki Zsoltról beszélnek benne

Berki egy nagyon fontos illetőnek adja el magát a beszélgetés szerint, aki nélkül nem lehet önkormányzati ingatlant venni. Elhangzik egy 200 milliós összeg és a Városháza neve is.

Bajnai Gordon: Utólag már én is okos vagyok, de amit a találkozón mondtam, vállalható vágatlan formában

A volt miniszterelnök a 24.hu-nak adott interjút, amelyben elmondta, utólag hogy értékeli az egész beszélgetést és a „Városháza-ügyet”.

Megtaláltuk, hol került bele Bajnai Gordon a Városháza-ügybe

Vajon Bajnai Gordon volt miniszterelnököt tőrbe csalták, vagy csak jelen volt egy olyan megbeszélésen, ahol valamelyik résztvevőt lehallgatták? Az sem kizárt, hogy csak valamelyik résztvevő rögzítette a beszélgetést, ami aztán illetéktelen kezekbe került. A volt miniszterelnök feljelentést tesz a Városháza-ügyben kikerült felvételek miatt. Utánajártunk, hol készülhetett a felvétel, és bemutatjuk a szövevényes ügy eddig ismert szereplőit.

A fideszes Anonymous lerántja a leplet a kormánysajtóról is

Súlyos ügyeket lebegtet, titkosszolgálati módszerekkel megszerezhető infókat szivárogtat ellenzéki ügyekben egy maszkos alak. A narratívaépítés új módszerét kicsiben tesztelték, aztán az atombombának szánt Városháza-ügyben profin felépítve vetették be. Az ellenzék látványosan bénázik a reakciókkal, de az Anonymous-figura felfutása azt is megmutatja, mennyire használhatatlan a téttel bíró sztoriknál a Fidesz több száz lapból álló médiaarzenálja.