Gelencsér: Az ukránoknak a bombák nem undorító kommunikációs szimbólumok, hanem a gyűlölet pusztító valósága

2022. november 16. – 20:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gelencsér Ferenc, Tompos Márton és Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselői vasárnap Kijevbe utaztak. Ők alkotják az első magyar parlamenti delegációt, amely a háború kitörése óta Ukrajnába látogatott. „Azért jöttünk Ukrajnába, hogy megmutassuk az ukrán népnek és a kárpátaljai magyarságnak is, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral” – mondta a Momentum elnöke kedden, majd szerdán újabb videóban jelentkezett be Kijevből.

Tegnap este egy olyan ponthoz érkeztünk el, amit kevesen gondoltak volna. Uniós állampolgárok, lengyelek haltak meg az Európai Unió területén katonai rakéták miatt. Ez a háború valódi” – fogalmazott Gelencsér Ferenc, és arról is beszámolt, hogy Kijevben tőlük alig pár száz méterre csapódott be egy orosz rakéta, és emiatt órákat kellett óvóhelyen tölteniük párttársaival.

„Ez a valóság a szomszédunkban! Emberek százai, ezrei halnak meg. Vannak, akik a fronton, mások a hátországban, a tegnapihoz hasonló támadásokban veszítik el életüket” – mondta.

„Számukra a bombák nem undorító kommunikációs szimbólumok, hanem a gyűlölet pusztító valósága.”

Ezeknek és a tegnap Lengyelországban becsapódott rakéta fényében kiváltképpen el kellene tüntetni szerinte a kegyeletsértő kormányzati plakátokat. „Nekünk, jóérzésű magyaroknak a részvétnyilvánítás mellett egyetlen gondolatunk lehet: takarítsák el a gusztustalan, kegyeletsértő bombás plakátokat a magyar utcákról. Ne gyalázzák tovább a háború valódi áldozatainak emlékét, ne hergeljenek és ne uszítsanak! Elég volt a Fidesz hazugságaiból” – jelentette ki a Momentum elnöke.

Október közepén jelentek meg az utcákon A brüsszeli szankciók tönkretesznek minket feliratú plakátok, amellyel a kormány a nemzeti konzultációt igyekszik népszerűsíteni. A „brüsszeli” szankciókat bombákkal ábrázolják a plakáton, és ez sokaknak nem tetszett. Gelencsér Ferenc a Reklámszövetséghez fordult, mert szerinte a plakátok etikai szabályokat sértenek.

Az ukrajnai eseményekről részletesen beszámolunk percről percre közvetítésünkben, de tudósítóink a lengyelországi rakétabecsapódás helyszínére is elutaztak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!