A momentumosok folytatják az ukrajnai utat, időnként légvédelmi pincében vannak

2022. november 16. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt vagyunk Kijevben, amit épp az oroszok rakétáznak, épp az imént csapódott be tőlünk 300 méterre egy rakéta. Biztonságban vagyunk, a kollégáim, Bedő Dávid és Tompos Márton jelenleg is a légvédelmi pincében vannak” – számolt be ukrán útjuk fejleményéről kedden, a Facebookon Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és parlamenti frakcióvezetője. Gelencsérék néhány nappal ezelőtt indultak Ukrajnába első magyar parlamenti delegációként, mert ezt eddig még egyetlen magyar parlamenti delegáció sem tette meg, és szerintük erkölcsileg így helyes. Közben Kijevet megint több ízben is rakétatalálat érte.

„Azért jöttünk Ukrajnába, hogy megmutassuk az ukrán népnek és a kárpátaljai magyarságnak is, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral. Szerencsére az ukránok nagyon fegyelmezettek, biztonságban vagyunk, még egyszer mondom. Az elmúlt 24 órában több ukrán delegáció is fogadott minket” – sorolta Gelencsér.

A momentumosok voltak Lvivben, ahol egyetemistáknak tartottak előadást, Kijevben pedig az ukrán ombudsmannal találkoztak. Vele a munkácsi turulról, „a kárpátaljai magyar kisebbség helyezéről, jogairól és a sokat vitatott nyelvtörvényről is” tárgyaltak. Gelencsér azt mondta még, hogy a Momentum elkötelezett az európai Ukrajna mellett, „mert ez a magyar kisebbség érdeke, és ezt akarjuk megmutatni az ukrán vezetésnek is”.

Az ukrajnai eseményekről részletesen beszámolunk percről percre közvetítésünkben, de tudósítóink a lengyelországi rakétabecsapódás helyszínére is elutaztak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!