A Jobbik volt alelnöke, Stummer János belép a Momentumba

2022. november 15. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

Nem egészen fél évvel azután, hogy kilépett a Jobbikból, a Momentumban tér vissza a pártpolitikába Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság volt elnöke és a Jobbik volt alelnöke. Ezt kedden maga Stummer jelentette be Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője, illetve Bedő Dávid frakcióvezető-helyettes oldalán egy Gelencsér által a Facebookra feltöltött videóban.

A Momentum hivatalos közleménye szerint Stummer azt mondta, a Momentumban az a célja, hogy az elmúlt másfél évtizedben megszerzett tapasztalatait a lehető legmegfelelőbb helyen kamatoztassa. Döntését azzal indokolta, hogy úgy látja, a Momentumban megértették, hogy ennek az országnak a jelenéről és jövőjéről csak őszintén lehet és érdemes beszélni, és ebben a közösségben látják, hogy asztalcsapkodás helyett valódi kormányképességet kell építeni.

A bejelentő videóban a Momentum politikusai elmondták, hogy a pártban várnak mindenkit, aki képes szövetségben gondolkodni, és a fényt választja az árnyék helyett. Szerintük a kormányváltás egy nehéz és hosszú folyamat, a Momentum azonban nem fog hazudni a választóknak, „szemben rengeteg szemfényvesztő, populista politikussal”.

Stummer májusban azután hagyta ott a Jobbikot, hogy a párt tisztújító kongresszusán Jakab Péter kihívójaként jelentkezett, de nem tudta megszerezni az elnöki posztot. Akkor a politikus azt írta, nyilvánvalóvá vált számára, hogy „az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván továbbhaladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös”. Augusztusban aztán Jakab is kilépett a pártból, miután Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnöke kemény hangvételű nyílt levélben fordult Jakabhoz, nem sokkal később pedig megalapította a Nép Pártján Mozgalmat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!