A Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton nem állítja, hogy elődje, Jakab Péter bolsevik lenne

2022. augusztus 11. – 13:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

De Jakab támogatóinak hangja szerinte a legsötétebb kommunista tempó. Tovább fodrozódik a jobbikos belviszály.

Nyílt levéllel fordult Gyöngyösi Márton a Jobbik elnöke elődjéhez, Jakab Péterhez, aki az előjelekből úgy tűnik, új pártot fog alakítani hamarosan. Gyöngyösi pont ezt rója fel neki:

„Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy. Ne kelljen az anyagilag így sem túl stabil közösségünknek azokat az embereket fizetni, akik már nem akarnak velünk lenni. Ne csatlakozz azoknak az egykori magyar pártelnököknek a nem túl diadalmas, de annál népesebb klubjához, akik évekig abból élnek, hogy egykori közösségüket szidalmazzák. Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra”

írja közösségi oldalán Gyöngyösi. Leveléből továbbá kiderül, hogy Jakab korábban „intelligens, felkészült politikus volt, aki értett a mindennapok nyelvén, de nem futott el a komoly szakmai kérdések elől sem”, de egyre inkább elzárkózott párttársai elől, és inkább tanácsadójára hallgatott. Gyöngyösi szerint mára „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus” lett Jakabból, akiből a közélet mémeket gyárt.

Gyöngyösi felrója Jakabnak, hogy a képét magukon viselő emberek hordaként rohanták le a jobbikosokat. Szerinte az a hang, amit Miskolcon a jobbikosokat vegzáló Jakab-támogatók megütöttek, a legsötétebb bolsevik, kommunista tempó.

„Természetesen nem állítom, hogy Te magad bolsevik lennél. Azt állítom, hogy nem szabad minden módszert bevetni a politikában, mert akkor teljesen elveszítjük benne az iránytűt: az értékeinket”

– írja Gyöngyösi.

A Jobbik elnöke hozzáteszi: szívesen dolgozna újra együtt azzal a Jakab Péterrel, akit egykor megismert, ám ha Jakab azt a tanácsadót választja, aki mellett elvesztette a családját, elvesztette az előválasztást, elvesztette az országgyűlési választást, elvesztette az elnökségét, elvesztette a frakcióvezetőségét, elvesztette minden tekintélyét és hitelét, nem fogja visszatartani sem.

Mint arról beszámoltunk, a kormányváltáshoz vezető legfontosabb ellenzéki küldetésnek nevezte Jakab Péter a támogatóiból formálódó politikai közösségét, a Nép Pártját. Egyes információk szerint augusztus 20-án zászlót bont új pártjával Jakab, aki az utóbbi hetekben látványosan kerülte a Jobbikot, és nyíltan támadta a párt új vezetését. A Jobbik több tagja és vidéki szervezete már jelezte, hogy követné a volt elnököt.

A jobbikos belviszály már annyira elfajult, hogy kamera előtt égeti egymást a Jobbik alelnöke, Potocskáné Kőrös Anita és Jakab Péter asszisztense, Molnár Enikő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!