Stummer János kilép a Jobbikból

2022. május 10. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

„A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból” – írta Facebook-oldalán Stummer János kedd reggel. Stummer az előző ciklusban parlamenti képviselő és a parlament nemzetbiztonsági bizottságának vezetője volt, az április 3-i választáson azonban egyéniben nem tudott nyerni, és listáról sem jutott be a parlamentbe. A Jobbik szombaton tartott tisztújító kongresszusán Jakab Péter kihívójaként jelentkezett, de nem tudta megszerezni az elnöki posztot.

„A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra. Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös” – írta a politikus.

Stummer és Jakab között régóta nem volt kiegyensúlyozott a viszony, Stummer a távozását bejelentő posztban is arról írt, hogy Jakab vezetési stílusát korábban is távolságtartással kezelte, és a jövőben sem akar közösséget vállalni vele.

Posztja szerint a közügyekkel foglalkozást továbbra is az élete részének tekinti, de új párt vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!