Kapcsolati erőszak gyanúja miatt indult nyomozás Szilágyi Liliána vallomása után

2022. szeptember 30. – 09:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelentést tett a Fővárosi Törvényszék, miután Szilágyi Liliána részletes vallomást tett arról, hogy édesapja testileg, lelkileg és szexuálisan bántalmazta. Kapcsolati erőszak gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság – erősítette meg a rendőrség a Telexnek.

Az Eb-ezüstérmes úszó tavaly decemberben vádolta meg édesapját nyilvánosan testi, lelki és szexuális bántalmazással. Az ügyvédként és úszóedzőként dolgozó Szilágyi Zoltán tagadott, és becsületsértés miatt beperelte a lányát. Mivel a júniusi meghallgatásukon nem békültek ki, az ügyből bírósági per indult.

Az első tárgyaláson Szilágyi Liliána részletesen vallott arról, hogy miként bántalmazta őt gyermekkorától kezdve az édesapja. Többek közt azt mondta, hogy szerinte az apja verte az anyját, már akkor is, amikor vele terhes volt. Állítása szerint két-három éves volt, amikor az apja először ütötte meg őt, de olyan is előfordult, hogy apja addig tartotta a víz alatt, amíg el nem kezdett ernyedni. Nyolcéves kora után pedig édesapja szexuálisan is bántalmazta a vallomás szerint.

Szilágyi Liliána – Fotó: Huszti István
Szilágyi Liliána – Fotó: Huszti István

Már a tárgyaláson jelezte a bíró, hogy előbb büntetőeljárásban kell kivizsgálni az úszónő állításait, és csak utána folytatódhat a becsületsértési per. Szeptember 23-án a Fővárosi Törvényszék feljelentést tett, és megküldte az ügy iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak – válaszolták a bíróságtól a Telexnek. A nyomozás elindult, gyanúsítotti kihallgatás azonan még nem történt a rendőrség tájékoztatása szerint.

Szilágyi Liliána kijelentései miatt a Magyar Úszószövetség vizsgálatot indított az év elején, de azt is mondták, hogy ők elsősorban az uszodai, illetve Szilágyi Zoltán klubján belüli történéseket vizsgálták, az esetlegesen családon belül történt erőszakot nem.

Arra jutottak, Szilágyi Liliána igazat mondott, Szilágyi Zoltánt pedig a szövetség által szervezett rendezvényeken nemkívánatos személynek nyilvánították. Mint írták, „az emberi méltóságot sértő testi és lelki bántalmazás nem összeegyeztethető a szövetség értékrendjével. Az elnökség elítéli ezeket a cselekedeteket, és méltatlannak tekinti”.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!