ATV: A gazdasági elnökhelyettes lesz az OMSZ ideiglenes vezetője

2022. augusztus 25. – 05:50

Másolás

Vágólapra másolva

A gazdasági elnökhelyettes, Hanyecz László lesz az Országos Meteorológiai Szolgálat ideiglenes elnöke, írja az ATV. A portál szerint a megbízásról hivatalos levélben értesítették az OMSZ-t a Technológiai és Ipari Minisztérium Hivatali Kapuján keresztül, de a munkatársakat nem hívták őket, és emailt sem kaptak.

Az ATV szerint Hanyecz László idén április 1-jétől dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként, és az elnökségi tagok közül ő volt egyetlen, aki nem írta alá azt a közleményt, amiben OMSZ 17 vezetője közösen tiltakozott a szervezet elnökének és helyettesének kirúgása ellen.

A Magyar Hang ehhez megjegyzi azt is, hogy információik szerint bár az OMSZ két vezetőjét szakmai indokokra hivatkozva menesztették, ideglenes utódjuk nem meteorológiai szakember, csak gazdasági végzettsége van, ugyanakkor a szervezet működéséhez szükség van elnökre.

Augusztus 20-án az operatív törzs az OMSZ előrejelzéseit figyelembe véve a tűzijáték elhalasztásáról döntött, majd miután nem volt 20-án este vihar, először a teljes kormánymédia támadta a meteorológiai szolgálatot, hogy hibás előrejelzésük miatt kellett elhalasztani a tűzijátékot, majd Palkovics László technológiai és ipari miniszter kirúgta a szervezet két vezetőjét is. Válaszul az OMSZ 17 vezetője közös közleményben tiltakozott a kirúgások ellen, szerintük már augusztus 19-étől politikai nyomásgyakorlás érte a szervezetet.

Palkovics László és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt mondta ezek után, az OMSZ vezetőit nem a tűzijáték miatt rúgták ki, az csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban, miután a korábbi előrejelzéseik is hagytak kívánnivalót maguk után, bár erről semmilyen konkrétumokat nem mondtak. A Telexnek adott interjújában az egyik kirúgott vezető, Horváth Gyula azt mondta, ő most hallott először arról, hogy a kormány elégedetlen a munkájukkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!