Váratlanul kormányinfót jelentettek be, délelőtt ülést tartott a kormány

2022. augusztus 23. – 10:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mit, miért tesz a kormány?” címmel kormányinfót tart kedden 13 órától Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – a meghívót 2,5 órával az esemény kezdete előtt küldte el a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A Telex információi szerint délelőtt ülésezett a kormány.

Legutóbb július 30-án volt kormányinfó: akkor a megszokott csütörtöki időponttól eltérően szombaton 11 órára hirdették meg. Gulyás Gergely főleg az ársapka-változtatásról, valamint a stratégiai olajtartalék egy részének felszabadításáról beszélt.

Orbán Viktor azóta nem jelent meg hivatalos nyilvános eseményen, hogy az amerikai jobboldali konferencia, a CPAC texasi szónoka volt. A dallasi rendezvényéről ebben a cikkünkben, Orbán beszédéről pedig itt írtunk bővebben. Sajtóhírek szerint pénteken a horvát elnökkel vacsorázott. Megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy milyen célból utazott Orbán Viktor Horvátországba, illetve mikor indult, és mikor érkezik vissza Magyarországra. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a miniszterelnök miről egyeztetett a horvát államfővel négyszemközt, de kérdéseinkre nem érkezett válasz.

Könnyen lehet, hogy Orbán Horvátországban töltötte még augusztus 20-át is. A hivatalos beszámolók szerint ugyanis idén egyetlen állami rendezvényen sem vett részt a miniszterelnök. Nem volt ott a katonai tisztavatáson reggel, és az ünnepi szentmisét is kihagyta. Mindeközben az MTI beszámolója szerint a kormányfő felesége, Lévai Anikó részt vett a misén a Szent István-bazilikában. Korábban arról is kérdeztük Havasi Bertalant, hogy miért hagyta ki a szentmisét Orbán, és részt vesz-e más állami ünnepségen, de nem reagált a megkeresésünkre.

Az elmúlt napok eseményei kapcsán Gulyás Gergely várhatóan számos kérdésekre számíthat például arról is, hogy letelt a kormánynak adott utolsó hónap, és a kormány elküldte válaszát az Európai Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban, amelyről Varga Judit igazságügyi miniszter hajnalban posztolt a Facebookján.

Minden bizonnyal elhangzik majd kérdés arról is, hogy az állam bevásárolja magát Vodafone Magyarországba a 4iG-n és a Corvinus Zrt.-n keresztül, a rendkívüli tranzakció 10 legfontosabb kérdését ebben a cikkben mi is sorra vettük.

Várhatóan nem marad kérdés nélkül az sem, hogy miután a bizonytalan időjárás miatt elmaradt az augusztus 20-ára tervezett, 1,3 milliárd forint költségvetésű ünnepi tűzijáték, a kormány kirúgta az OMSZ vezetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!