Sajtóhírek szerint a horvát elnökkel vacsorázott Orbán Viktor pénteken Horvátországban

2022. augusztus 20. – 23:13

frissítve

Sajtóhírek szerint a horvát elnökkel vacsorázott Orbán Viktor pénteken Horvátországban
Zoran Milanović és Orbán Viktor – Fotó: 24sata

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét Horvátországban fotózták le Orbán Viktort. A horvát 24sata cikke szerint a miniszterelnök Zoran Milanović horvát államfővel vacsorázott péntek este egy étteremben Pakleni-szigeten, Hvar városától nem mesze. A lap olvasója több fotót is készített a két vezető politikusról, az öltözékük alapján hivatalos tárgyalásnak aligha tekinthető a találkozó.

Megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy milyen célból utazott Orbán Viktor Horvátországba, illetve mikor indult, és mikor érkezik vissza Magyarországra. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a miniszterelnök miről egyeztetett a horvát államfővel négyszemközt. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Könnyen lehet, hogy Orbán Horvátországban töltötte még augusztus 20-át is. A hivatalos beszámolók szerint ugyanis idén egyetlen állami rendezvényen sem vett részt a miniszterelnök. Nem volt ott a katonai tisztavatáson reggel, és az ünnepi szentmisét is kihagyta. Mindeközben az MTI beszámolója szerint a kormányfő felesége, Lévai Anikó részt vett a misén a Szent István Bazilikában. Korábban arról is kérdeztük Havasi Bertalant, hogy miért hagyta ki a szentmisét Orbán, és részt vesz-e más állami ünnepségen, de nem reagált a megkeresésünkre.

„Ha esik, ha fúj, szenvedélyünk Magyarország!” Ezzel a szöveggel köszöntötte az országot Orbán Viktor augusztus 20-án. A nemzeti színekkel megvilágított Parlamentről este fél tíz előtt nem sokkal osztott meg egy képet Facebookon.

A közösségi oldalain előtte napokig nem osztottak meg semmit. Utoljára augusztus 7-én töltöttek fel pár képet Dallasból, ahol az amerikai jobboldali Conservative Political Action Conference (CPAC) rendezvényén mondott beszédet a magyar miniszterelnök.

A konferencia után szabadságra ment Orbán, és feleségével Horvátországba utazott. Ez úgy derült ki, hogy előbb Brač szigetén, a Gajeta tavernában fotózták le augusztus 5-én színes, páfrányleveles ingben, majd Boris Vrkić újságíró osztotta meg, hogy ő segítette ki Orbánékat a tengeren, mert elromlott alattuk a motorcsónak. A horvát újságíró beszámolója szerint ő vitte ki a miniszterelnököt, a feleségét és a testőrét a partra, és a csónakban egy közös fotót is készített Orbánnal.

Azért is volt meglepő, hogy miniszterelnök idén kihagyta az augusztus 20-i állami rendezvényeket, mert az elmúlt években általában több eseményen is részt vett. Tavaly például állami kitüntetéseket adott át Áder Jánossal és Kövér Lászlóval, de arról is megosztott egy fotót a Facebook-oldalán, hogy ünnepi kenyeret szelt. 2020-ban pedig beszédet tartott a katonai tisztavatáson a Kossuth téren.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!