Színes, virágmintás ingben jelent meg Orbán Viktor a horvát tengerparton

2022. augusztus 7. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar miniszterelnök széles mosollyal, laza szettben, színes, nyári ingben, kék rövidnadrágban pózolt egy horvát étterem munkatársaival, számolt be a Net.hr. És a kép:

Orbán ezek szerint ismét Horvátországban nyaral, a kép Brač szigetén, Milnában, a Gajeta tavernában készült, szombaton posztolták. „Megtiszteltetés volt számunkra Orbán Viktor urat vendégül látni” – áll az étterem Instagramján.

„A magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát”

– mondta Orbán 2020-ban, és úgy tűnik, nem is szeretné börtönben érezni magát, így ellátogatott ahhoz a tengerhez. Amihez egyébként nem először látogat el. Megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét a képről, Orbán horvátországi útjáról, de azt a választ kaptuk: „Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni.”

És ha már tenger: idén májusban volt egy keményebb üzenetváltás a horvátokkal, miután Orbán Magyarország nyersanyagbeszerzési nehézségeiről beszélve felhozta, hogy saját tenger híján sokkal nehezebb helyzetbe kerülünk egy Oroszországot érintő olajembargó esetén. „Azért nincs, mert elvették tőlünk” – fogalmazott akkor a tengerről szólva, amin a horvát közvélemény fel is hördült. A horvát levéltár például úgy fogalmazott: „Orbán úr nyilvánvalóan eltévedt a történelem egy villanásában”, a horvát külügy pedig bekérette a magyar nagykövetet.

Orbán csütörtökön a legfontosabb amerikai jobboldali rendezvényfranchise, a Conservative Political Action Conference (CPAC) háromnapos dallasi rendezvényének nyitónapján tartott beszédet, szombaton pedig már a horvát étterem munkatársaival fotózkodott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!