Szüneteltetik a Pesti Hírlap megjelenését

2022. augusztus 2. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

Áprilisban írtuk meg, hogy a Pesti Hírlap határozatlan időre felfüggeszti a napi megjelenését, most pedig a Media1 azt írja, a lap kiadója úgy döntött, heti formában is szünetelteti az újság megjelenését.

Trencséni Dávid, a Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója azt mondta, „nyári szünetet” tartanak, szeptemberben visszatérnek majd a sajtópiacra.

A nyári szünetet azzal indokolta, hogy nyáron a szabadságolások miatt kevés olvasójuk mozog Budapesten azokon a terjesztőpontokon, ahol az újság elérhető volt.

A Media1 arról is érdeklődött, hogy miért nem frissül igazán hetek óta az újság internetes felülete, amin jó pár régi anyag is található. Trencséni szerint a háttérben most is folyamatos fejlesztés folyik, amit egy túlterheléses (úgynevezett DDoS) támadás miatt technikai problémák nehezítenek.

Előzmények

Volt olyan időszak, amikor a lapot szinte csak a kormány és az állami cégek tömték ki hirdetéssel, emellett azzal is a hírekbe került, hogy az ellenzéki előválasztás idején nagy port kavaró címlapjai után távozott a főszerkesztője és két szerkesztője is. Az országgyűlési választás után ugyanakkor látványosan megfogyatkoztak a Pesti Hírlapban a kormányközeli hirdetések. A napi megjelenés felfüggesztése előtti héten (április 7-étől) a Pesti Hírlap kiadójához tartozó egyéb sajtótermékek hirdetésein kívül már csak a Macskavédő Alapítvány reklámjai futottak, illetve a bejelentés előtti napon, szerdán még feltűnt a Szerencsejáték Zrt. hirdetése a lapban.

A Pesti Hírlap 2019 végén indult újra, azóta ingyenesen osztogatták nagy közlekedési csomópontokon, illetve 200 irodaházban, kávéházban, kisebb üzletben. A kiadója a 168 Órát és az ELLE magazint is kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Media, amelyben tavaly nyáron szerzett 50 százalékos tulajdonrészt Shabi Michaeli, egy olyan üzletember, aki Rogán Antal évtizedes barátjának tartja saját magát.

A kiadó vezérigazgatója és társtulajdonosa Milkovics Pál, akihez többek között a 168 Óra egykori főszerkesztőjének kirúgása kötődik. (Rózsa Péternek egy, az Orbán családot ábrázoló archív fotó leközlése miatt kellett távoznia a 168 Óra éléről.) Milkovics Rogán barátjának érkezése után a Telexnél kezdeményezett interjút. Ebben az interjúban felháborodásának hangot adva nyomatékosan érvelt amellett, hogy Michaelit nem tartja NER-közeli befektetőnek, és a Pesti Hírlappal sem kellene összefüggésbe hozni Rogán Antalt, Habony Árpádot vagy a NER-t.

Milkovics ekkor beszélt arról is, hogy a Brit Média kiadóvállalat nem támogatásokra épít, hanem piaci alapon működik, és bár évekig veszteséges volt, a befektetők hisznek abban, hogy sikeres lesz. Azt nyilatkozta, nem tart attól, hogy egy ponton elfogy a befektetőik pénze, és az üzlettársán keresztül egyszer csak bekopogtat Rogán Antal, hogy akkor kapnak állami hirdetést, ha máshogy írnak bizonyos témákról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!