Felmondott a Pesti Hírlap főszerkesztője és két munkatársa

2021. október 18. – 17:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pion István, a lap főszerkesztője, valamint Csider István Zoltán és Aradi Péter szerkesztők is felmondtak a Pesti Hírlapnál – írja a 24.hu.

A távozó főszerkesztő, Pion István a 24.hu-nak tett nyilatkozatában megerősítette a felmondást, de csak annyit mondott, hogy „nagyon szép másfél évet töltött a Pesti Hírlapnál, de a végéről nem szeretne beszélni”. A szintén távozó Csider István Zoltán is nyilatkozott a lapnak:

„Szakmailag vállalhatatlanok voltak azok a címlapok. Nem mi találtuk ki, nem a főszerkesztő ötlete volt”

– mondta. Lapunknak egy névtelen forrás szintén megerősítette, hogy a félrevezető címlapok miatt mondott fel a napilap három távozó munkatársa.

A lapot az október 13-i címlapja és több cikke miatt kritizálta a 444. A Pesti Hírlap cikkeiben Dobrev Kláráról feltűnően pozitív hangnemben írtak, egy mosolygós Dobrev-képnek azt az címet adták, hogy „Szívvel, lélekkel kormányozna”, míg egy komor Márki-Zay Péter-fotót „Hazaárulózott, bocsánatot kért” címmel láttak el.

Ezt csak tetézte a szerdai címlap, amire Márki-Zay Péter mondatai félrevezetően, kontextus nélkül kerültek fel, emiatt a címlap miatt távoztak a lap munkatársai.

A Pesti Hírlapban nemrég 50 százalékos tulajdonrészt szerzett Rogán Antal „propagandaminiszter” egyik barátja. A lap vezetője, Milkovics Pál pedig a Telexnél kezdeményezett interjút néhány hónappal ezelőtt, amiben felháborodásának hangot adva nyomatékosan amellett érvelt, hogy a Pesti Hírlappal nem kellene összefüggésbe hozni Rogán Antalt, Habony Árpádot vagy a NER-t. A Hírlapnál egy hete jelentették be, hogy vidéki laphálózatot hoznak létre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!