Média1: Vidéki laphálózattal bővülne a Pesti Hírlap és a 168 Óra kiadója

2021. október 5. – 22:21

Másolás

Vágólapra másolva

A Pesti Hírlap mintájára több magyar nagyvárosban helyi újságokat indít a Michaeli, Schwartz & Brit Media – tudta meg a Média1.

A lap úgy értesült: a Pesti Hírlapot, a 168 Órát és az ELLE magazint tulajdonló Michaeli, Schwartz & Brit Media (amelybe nemrég szállt be a sajtóban gyakran Rogán Antal barátjaként is emlegetett Shabtai Michaeli) új helyi médiumok elindítását tervezi még az országgyűlési választásokat megelőzően az alábbi városokban: Pécs, Nyíregyháza, Miskolc, Kecskemét, Kaposvár, Győr, Eger, Debrecen, Békéscsaba, Sopron. Az újság nevét a Média1 tudomása szerint mindenhol a már ismert „városnév + Hírlap” kombináció adja.

A Pesti Hírlap mintáját követik a lapok abban, hogy ingyenes, nyomtatott kiadványokról van szó, de lefoglalták a nevekhez tartozó internetes domaineket is. A lapok finanszírozását hirdetési bevételekből képzelik el. Az újságokban az értesülés szerint lesz központi tartalom, de kifejezetten a helyieknek szóló hírek is.

A lap elérte Milkovics Pál társtulajdonos-vezérigazgatót, aki nem akart a témában nyilatkozni, de nem is tagadta a vidéki laphálózatról szóló értesülést.

A vidéki nyomtatott lappiacot jelenleg a KESMA uralja a megyei lapokkal, amelyek katonás rendben közvetítik a kormányzati narratívát minden közéleti témában, példányszámuk azonban folyamatos esésben van.

Shabi Michaeli a Brit Mediába való beszállásakor interjút készítettünk a korábbi tulajdonos Milkovics Pállal, akitől többek közt megtudakoltuk, miért nem tartja furcsának vagy aggasztónak, ha egy kormánnyal kritikus lap kiadójába beszáll Rogán ismerőse. A beszélgetés itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!