Az autósoktatók szerint akár 30 százalékkal is drágulhat a jogosítvány megszerzése

2022. július 23. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

Akár 30 százalékkal is drágulhat a jogosítvány megszerzése a katatörvény módosítása miatt – mondták autósoktatók az ATV-nek.

Az ATV szerint körülbelül 4000 autósoktató van Magyarországon. A háromnegyedük katásként autósiskolának számlázott eddig, szeptember elsejétől viszont nekik is át kell állni átalányadózásra. Ezzel viszont négyszeresére emelkedne az adóterhük, ezt pedig elmondásuk szerint a tanulók is megérzik majd.

„Mindenki megkapta a 80-20 százalékos átalányadót. Mi azért, mert más tevékenység alá van besorolva a tevékenységünk, ugyanúgy autóval dolgozunk mint ők, ugyanolyan tevékenységünk van, mint nekik, mégis a 40-60-os átalányadó határa alá esünk” – fogalmazott Köves Szilárd.

Pénteken körülbelül 150-200 oktatóautó gyűlt össze a Hősök terén, hogy a katatörvény ellen tiltakozzanak. Az volt a legfőbb követelésük, hogy a taxisokhoz hasonlóan ők sem csak magánszemélyeknek adhassanak számlát. A demonstráció békésen és különösebb forgalomkorlátozás nélkül zajlott le.

A nemrég elfogadott és Novák Katalin köztársasági elnök által is aláírt új katatörvény ellen civil, valamint szakmai szervezetek és az ellenzéki pártok is tiltakoztak. Múlt héten és hétvégén, illetve hétfőn és pénteken is tüntettek Budapesten és több nagyvárosban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!