Megfordult és szembehajtott a forgalommal egy autós az M30-as autópályán

2022. június 23. – 15:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda délelőtt egy férfi felhajtott az M30-as autópályára az encsi csomópontnál, majd egy furcsa ötlettől vezérelve megfordult, és szemben haladt a forgalommal. Később ismét megfordult, ami után lehajtott az autópályáról. Az autópálya-rendőrök mindezt végig látták, és azonnal intézkedtek – írja a police.hu.

Az Encsi Autópálya Alosztály munkatársai június 22-én 10 óra 30 perc körül figyeltek fel rá, hogy egy autó az encsi csomópontnál felhajtott a baloldali pályatestre, majd kisvártatva megfordult, és elindult Tornyosnémeti irányába. A sofőr egy rövidebb szakasz megtétele után ismét megfordult, és az encsi csomópontnál lehajtott az M30-asról.

Az autót egy 68 éves rakacai férfi vezette, akit a rendőrök az eset után az Encsi Rendőrkapitányságon előállítottak. A szabálysértési eljárás eredményeként a hatóság húszezer forint pénzbírsággal sújtották a sofőrt, valamint három hónapra eltiltották a vezetéstől.

A forgalomhoz képest elenyésző, de mégis látványos, hogy szinte minden hónapban akad egy-két autós vagy kamionos, akik a számos nyilvánvaló jel ellenére felhajtanak az autópályára a forgalommal szemben. A veszélyes és felelőtlen művelet pszichológiai hátteréről itt olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!