Videó: Valaki az M0-s kellős közepén fordult szembe a menetiránnyal

2021. július 21. – 08:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napokban többször is előfordult, hogy felelőtlen sofőrök a forgalommal szemben vezettek forgalmas autópályán vagy autóúton. A Magyar Közút szerint csak a szerencsén múlt, hogy egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Július 16-án, pénteken az M0-son, 17-én, szombaton délután pedig az M3-as Nyíregyháza felé vezető oldalán döntött úgy ismeretlen okból egy-egy sofőr, hogy nem megfelelő számukra a szabályos menetirány.

Az M0-son a sofőr a középső sávban haladva állóra fékezett, majd megfordult az autóút kellős közepén, és úgy haladt tovább

– írja a Magyar Közút közleménye a közösségi médiában terjedő információkra hivatkozva, ez azonban nem látszik a most közzétett, biztonsági kamerás felvételeken. Az M3-ason szembehajtó sofőrről azt közölték, hogy legalább négy-öt kilométeren keresztül haladt a forgalommal szemben.

A Magyar Közút a két veszélyes eset kapcsán ismét felhívta az emberek figyelmét arra, hogy soha ne forduljanak vissza gyorsforgalmi úton. Ha valaki eltéveszti a kijáratot, annak azt javasolják, hogy álljon meg egy pihenőhelyen, és ott nézze meg, milyen útvonalon tudja folytatni az útját. Az optimális útvonal megtervezéséhez egyébként az Útinformtól is segítséget lehet kérni a www.utinform.hu oldalon vagy a 06-1-336-2400 telefonszámon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!